Genç Sanatçılar, Ustalara Asistanlık Yaptı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 3 yıl önce başlatılan Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nda 8 ülkeden 10 heykel sanatçısı eserlerini yontarken, Hacettepe, Trakya ve Sofya Üniversitesi'nd

KÜLTÜR SANAT 21.10.2017 19:16:00 0
Genç Sanatçılar, Ustalara Asistanlık Yaptı

Bu yıl müzik temasının işlendiği sempozyumda sanatçılara asistanlık yapan genç heykeltıraşlar, hem dünya çapındaki heykeltıraşlarla tanıştı hem de heykel sanatı ile ilgili yeni stilleri deneyimleyerek kendilerini geliştirme şansına sahip oldular.

 

TRAKYA, HACETTEPE VE SOFYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖĞRENCİLER SEMPOZYUMDA YER ALDI

 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünde öğrenim gören Selay Duvan (yüksek lisans), Melek Merve Tokuyan ve Serghei Gulpea, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümünden Murat Atabek, (yüksek lisans), Simay Gürsel ve Can Bilen ile Sofya Üniversitesi’nde heykel üzerine doktorasını sürdüren Özer Çevik, 3. Bisanthe Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’na renk katan isimler oldular.

 

8 FARKLI ÜLKEDEN 10 FARKLI SANATÇIYLA, BİR AY GEÇİRDİLER

 

Sempozyum hakkında değerlendirmelerde bulunan genç sanatçıların ortak görüşü, sempozyumun kendileri için yeni ufuklar açan ve öğretici bir deneyim olduğuydu. 8 farklı kültürden 10 farklı sanatçıyla bir arada bir ay geçiren heykel öğrencileri, hem yeni dostluklar kazanmanın hem de önemli tecrübeler elde etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nda bulunmaktan dolayı kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdiler.

 

Haber / Gökhan TEKER