Bezgin: ''Genel Merkez'den Gelecek Kararı Bekliyorum''

Ak Parti Genel Merkezi'nin almış olduğu karar doğrultusunda, hem İlçe Başkanlığı hem de Belediye Meclis üyeliği yapamayacağı uyarısının ardından Kapaklı Ak Parti İlçe Başkanı ve K

SİYASET 20.10.2017 18:57:00 0
Bezgin:

Yerel gazetelerde istifa ettiği söylentileri üzerine, konu hakkında açıklamada bulunan Bezgin, şuan için istifa ettiği söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Genel Merkez’den gelecek kararı beklediğini söyledi.

 

‘’GENEL MERKEZDEN GELECEK KARARI BEKLİYORUM’’

 

Ak Parti Genel Merkezi’nin aldığı karar doğrultusunda hem ilçe başkanlığı hem de belediye meclis üyeliğinin aynı anda yapılamayacağı belirtilmişti. Karara istinaden istifası kamuoyunda gündeme gelen Salih Bezgin gazetemize açıklamalarda bulundu. Bezgin; ‘’İstifa etmem söz konusu, ama net değil. Yani şu an sadece konuşuluyor. Genel Merkez’den gelecek kararı bekliyorum’’ dedi. Açıklamalarını şu şekilde sürdüren Bezgin; ‘’Tekirdağ’da 3 tane arkadaşımız var hem belediye meclis üyesi hem de ilçe başkanı olan. Engin Sadunoğlu (Şarköy), Mithat Soylu (Marmaraereğlisi), Salih Bezgin(Kapaklı). Biz Genel Merkez’e yazımızı gönderdik. Cevabı bekliyoruz. Ondan sonra zaten ben kamuoyuna neden istifa ettiğimi talimat geçeceğim. Ama bizim şöyle bir durumumuz var. Biz muhalefetiz Tekirdağ’da. Genel Merkez’e bunun bilgisini geçtik ve konuyu değerlendirecekler. Belki bize istifa edin de diyebilirler etmeyin de diyebilirler. Normalde Türkiye genelinde şöyle bir şey bizim belediyemiz ak parti olsaydı ben yüzde yüz istifa etmiştim’’ dedi.

 

GENEL SIRALAMAYA GÖRE ERDOĞAN YA DA ÇİFTÇİ, YERİNE GEÇECEK

 

Salih Bezgin’in istifa etmesi durumunda Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği görevine, sıralama gereği Nezahat Erdoğan’ın geçmesi bekleniyor. Ak Parti’ye yakın kaynaklar ise bu konuda kesin kararını vermiş değil. Alınan bilgiye göre, Erdoğan’ın kendi sırasını Bülent Çiftçi’ye devredebileceği de konuşuluyor. Şimdilik Ak Parti Belediye Meclis üyeliği görevini ve İlçe Başkanlığı görevini birlikte yürüten Salih Bezgin, Genel Merkez’den gelecek karar doğrultusunda hafta içinde basın açıklaması yapacağını söyledi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ