Yaşama tutundular

Çorlu Belediyesi tarafından yılda yaklaşık 3.000'e yakın sahipsiz sokak hayvanına veterinerlik hizmeti veriliyor.

GÜNDEM 17.10.2017 19:32:00 0
Yaşama tutundular

Belediye’ye ait Geçici Hayvan Bakımevi'nde 3 ampütasyon sonunda 1 köpek ve 2 kedi daha  yaşama yeniden tutundu.Birçok sokak hayvanına ev sahipliği yapan ve sağlık hizmeti veren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, gerçekleştirdiği operasyonlarla sokak hayvanların sağlığına katkı sunmaya devam ediyor. Özellikle çeşitli olayların ardından yaşam mücadelesi veren dostlarımıza hayata tutunmaları için her türlü desteği sunan Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'nda yapılan 3 ampütasyon sonunda 1 köpek ve 2 kedi daha yaşama yeniden tutundu.

 

Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet Çavdar Geçici Hayvan Bakımevi'nde gerçekleştirilen mecburi ampütasyonlar sonucu bakımlarına devam edilen ampüte hayvanlar konusunda açıklamada bulundu.

 

“2 AY SÜREN BİR TEDAVİ İLE HAYATA DÖNDÜ”

 

Çavdar açıklamasında; Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde ampütasyon yapılan Badem, Miço ve Bacaksız adı verilen 3 sokak hayvanı hakkında bilgiler aktarırken şu ifadelere yer verdi;  "Badem yaklaşık 1 yıl önce bir arabanın çarpması sonucu bir bacağı parçalanmış ve vücudunun büyük bir kısmı uyuz olmuş bir vaziyette bulundu. Geçici Hayvan Bakımevi'ne geldiğinde kazanın üstünden günler geçmiş ve bacağındaki enfeksiyon onu öldürebilecek seviyelere çoktan ulaşmıştı. Yaşaması için bacağın bertarafı şarttı ve bakımevimizde 2 ay süren bir tedavi ile hayata döndü. Dişi olduğu ve hamilelik sürecini çok zor geçireceği için kısırlaştırma ameliyatı da yapılan Badem, yaklaşık 6 aydır birinin onu sahiplenmesini bekliyor.

 

BACAKSIZ BAKIMEVİMİZDE SAHİBİNİ BEKLİYOR

 

Bacaksız adını verdiğimiz altı aylık, boz-beyaz renkte, çok sevimli bir kedimiz var. Bacaksız,  bir arabanın motoruna sıkışması sebebiyle bacağının büyük bölümünü kaybetmiş, vücudunda çok sayıda yara ve yaraya bağlı olarak çok miktarda kan kaybı oluşmuştu. İtfaiye tarafından kurtarılıp bakımevimize teslim edildi. 3 ay süren tedavi ile bacağını kaybetmiş olsa da hayatı kurtarılan Bacaksız bakımevimizde sahibini bekliyor.”ifadelerini kullandı Çavdar, Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı olarak sokak hayvanlarına yönelik her türlü desteği verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

Haber / Ayşenur AYDIN