Okullar Risk Gruplarına Göre Ayrıldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı, Çerkezköy 75. Yıl Orta Okulu Konferans Salonunda, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın Başkanlığında, ilgili kurum amirlerinin

EĞİTİM 15.10.2017 17:36:00 0
Okullar Risk Gruplarına Göre Ayrıldı

Gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, okulların risk gruplarına göre haftada bir, iki haftada bir ve ayda bir şeklinde güvenlik toplantısı yapacağını söyledi.

‘’GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ ALMAK İÇİN TOPLANTI YAPMAYI UYGUN GÖRDÜK’’

Toplantıda açılış konuşması yapan Kaymakam Abban;"Eğitim Öğretim Açılış Programında, eğitim öğretim yılımızın güvenli ve huzurlu geçmesi için aldığımız kararlar vardı. Biz hem alınan kararlarla ilgili durum değerlendirmesinde bulunmak, hem de okullarımızda herhangi bir sıkıntının olup olmadığını ve sizin görüş, öneri ve şikâyetleriniz varsa onları dinlemek için bu değerlendirme toplantısını yapmayı uygun gördük” diye konuştu.


‘’TOPLANTI RAPORLARI BİZE SUNULACAK’’

Abban; ‘’Önceki toplantıda alınan karar gereği Emniyet ve Jandarmanın sorumluluğu altındaki okullarımızı, önceki yıllarda yaşanan sorunlara göre çeşitli risk gruplarına ayırdılar ve her okulda bir güvenlik koordinatörü görevlendirildi. 1. Derece risk grubunda olan okullarımızda haftada bir, ikinci derece risk grubunda olan okullarımızda 15 günde bir ve üçüncü derece risk grubundaki okullarda ayda bir okul güvenliği ile alakalı toplantı yapılarak, toplantı raporları bizlere sunulacak ”dedi.

‘’BİR AY GERİYE DÖNÜK KAYIT TUTULACAK’’

Okul çevresindeki kameraların kent kamera sistemine entegre edildiğini ve en az bir ay geriye dönük kayıt tutacağını belirten Abban; “Şimdiye kadar 5 okulumuz Kent Güvenlik Sistemine entegre edilmek üzere programa alındı. Diğer okullarımız da imkanlar çerçevesinde bu sisteme dahil edilip, en az bir ay geriye dönük kayıt tutacak şekilde güvenlik kameraları ile donatılacaktır.” Diye belirtti.

‘’KURALLARA UYMAYAN SERVİSÇİLERİ BİZE BİLDİRİN’’

Servis saatleri ile ilgili ilçemiz servisçileri ile bir toplantı yaptıklarını söyleyen Kaymakam Abban; “Servis araçları, çocuklarımızı geç almasın ve 25 dakikadan erken, ya da ders başladıktan sonra okula bırakmasın. Buna uymayan servisçileri tutanak ile bizlere bildirin. Okullarımızda yangın söndürme araç ve gereçleri ile acil durum çıkışları da çok önemli. Eksiklikleri olan okullarımız lütfen bunları ivedi şekilde gidersin” şeklinde konuştu

‘’OKUL KANTİNLERİ DE SIK SIK DENETLENECEK’’

Okul kantinlerinin sık sık denetleneceğini söyleyen Kaymakam Abban; “Okullarımızda hijyen kurallarına ve güvenli gıda tüketilmesine dikkat edelim. Meyve, sebze, süt, ayran gibi sağlıklı gıdalar tüketilsin. Fiyat listeleri kantinlere asılsın. Günü geçmiş, şekerli gıdalar ve gazlı içeceklere müsaade edilmesin. Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir” ifadelerini kullandı.

OKUL BAHÇELERİ GECE AYDINLATILACAK

Okul bahçelerinin geceleri aydınlatılmasını isteyen Abban; “Okullarımızda yaşanacak en ufak bir aksaklıkta okul müdürleri sorumludur. Acil ve Afet durumunda dahi okullarınızın başında bulunun ve bizlere durumu bildirin” diye konuştu. Toplantı okullar ile ilgili sıkıntılar konusunda görüş alışverişinde bulunulması ile devam etti. Son olarak 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Bayrak Sertifikası ve 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Beslenme Dostu Okul Sertifikaları, Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından verildi. Ardından hayırlı olması temennisi ile toplantı sona erdi.

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Bayrak Sertifikasına Hak Kazanan Okullar; Fevzipaşa İlkokulu, Enesler Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Veliköy Belediyesi Ortaokulu, Çerkezköy Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Nurullah Narin Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi, Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, Kızılpınar Anadolu Lisesi, İnci Narin Yerlici İlkokulu, Veliköy İlkokulu, Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu, Mevlana İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Beslenme Dostu Okullar; Cansen Gürsoy Şen Anaokulu, Zehra Mehmet Gülkaya Anaokulu, Hacı Fahri Zümbül Anaokulu, Tepe İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Özel Gülerçin Anaokulu - İlkokulu - Ortaokulu - Anadolu Lisesi, Tepe Ortaokulu, Çerkezköy Mesleki Eğitim Merkezi

Haber/Şaban KARDEŞ