Eski takımına karşı forma giydi

Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın iki sezon önce Kadınlar Basketbol Spor Ligi'nde mücadele ettiği dönemde formasını giyen ve şu an Tosyalı Toyo Osmaniyespor'un kadrosunda yer alan Edirneli milli

SPOR 12.10.2017 14:29:00 0
Eski takımına karşı forma giydi

Edirne doğumlu olan ve 2 sezon önce Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın formasını giyen 20 yaşındaki basketbolcu bu sezon, 22 numaralı formasıyla Tosyalı Toyo Osmaniyespor'un başarısı için ter dökerken Edirne basketbolu ile ilgili dikkat çekici mesajlar verdi.

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) üçüncü sınıf öğrencisi olan Edirneli basketbolcu, Edirne Belediyesi Edirnespor Kadın Basketbol Takımı'nın iki yıl önce Kadınlar Basketbol Spor Ligi'nde mücadele ettiği doğduğu şehrin takımı için mücadele ederken geçen sezonu Samsun Canik Belediyesi'nde geçirdi ve bu sezon öncesi de Tosyalı ToyoOsmaniyespor'a transfer oldu.

“EDİRNE TARAFTARINA BAYILIYORUM”

7 Ekim Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanan ve Tosyalı Toyo Osmaniyespor'un 77-93 galibiyetiyle sonuçlanan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi sezon açılış karşılaşmasında 2 yıl aradan sonra Edirne seyircisiyle buluşan Niray Sena Aral, Edirne'de oynamanın kendisi için her zaman keyifli ve heyecan verici olduğunu belirtti. Edirne taraftarının çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve Edirne taraftarına olan sevgisini, “Ben Edirne taraftarına bayılıyorum” sözleriyle özetleyen genç basketbolcu, “Edirne, bu taraftarıyla Kadınlar Basketbol Spor Ligi'nde oynamayı hak ediyor” dedi.

“EĞER ANLAŞABİLSEYDİK…”

İlerleyen dönemde tekrar Edirnespor forması giyebileceğini ifade eden Niray Sena Aral, “Eğer anlaşabilseydik Edirnespor'da forma giymeyi isterdim. Çünkü bu seyirci önünde oynamak her zaman keyif verici. Umarım daha fazla yatırım olur çünkü bu taraftar Süper Lig taraftarı düzeyinde” diyerek Edirnespor taraftarına övgüler yağdırdı.

GELECEĞİN NEVRİYE'Sİ

11 yaşında başladığı Fenerbahçe altyapısında 8 sezon geçiren ve bu süre zarfında Yıldız Milli Takım, Genç Milli Takım ve Ümit Milli Takım'ın başarısı için mücadele eden Niray Sena Aral, hedefinin A Milli Takım'a yükselmek ve Euro League'de mücadele eden bir takımda forma giymek olduğunu belirtiyor. Fenerbahçe altyapısında forma giydiği dönemde Türk kadın basketbolunun efsane isimlerinden Nevriye Yılmaz'la antrenman yapma imkanı bulan ve kendisine 'Geleceğin Nevriyesi' yakıştırması yapılan 20 yaşındaki basketbolcu, bu oyuncuyla  anılmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, “Umarım onun gibi Türk basketboluna uzun yıllar başarıyla hizmet ederim” diye konuştu.

22 NUMARALI FORMAYI GİYİYOR

Ailesinin Edirne'de ikamet ettiğini ve bu nedenle fırsat buldukça sık sık Edirne'ye geldiğini ifade eden Niray Sena Aral, Edirne'yi çok sevdiğini ve gittiği her takımda Edirne'nin plaka numarası olan 22 numarayı giydiğini belirterek, “Tosyalı Toyo Osmaniye spor'da 22 numaranın boşta olduğunu öğrenince çok sevindim hemen bu formayı kaptım” dedi.

Haber/Ayşenur AYDIN