Aynı üniversite de aynı bölümde okuyacaklar

Edirneli 39 yaşındaki Handan Gürbüz, liseyi dışarıdan bitirdikten sonra girdiği Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Aynı bölümde yüksek lisansa baş

EĞİTİM 11.10.2017 18:25:00 0
Aynı üniversite de aynı bölümde okuyacaklar

Edirne'de yaşayan anne Gürbüz, liseyi açık öğretimden bitirip, Trakya Üniversitesi'nde Heykel Bölümü'ne girdi. Bölüm birincisi olarak 2014 yılında üniversiteden mezun olan genç kadın, yüksek lisans yapmak için Trakya Üniversitesi'ne başvururken, kızı Nisa da üniversite sınavının ardından annesinin izinden giderek, aynı bölümü kazandı. Annesi yüksek lisans için kayıt yaptırırken, kızı da kazandığı Heykel Bölümü'ne giriş yapınca, anne- kız üniversite arkadaşı oldu.

“BENİM İÇİN ÇOK GURUR VERİCİ”

Anne-kız okula birlikte gittikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Handan Gürbüz, eşinden ayrı kızıyla birlikte yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben ilköğretimden sonra ailevi nedenlerden dolayı okuyamadım. Okutmadı ailem beni. Açık öğretimden liseyi bitirdim. Daha sonra devam etmek istedim. Etrafımda değer verdiğim insanlarda destek verdi, bana okumam için. Üniversite sınavlarına hazırlandım ve kazandım. Heykel Bölümü'nü tercih ettim. Bölümümü 2014 yılında birincilikle bitirdim. Sonra 'yüksek lisans yapabilirim' diye düşündüm. Denedim kazandım bu da oldu. Kızım da bu arada büyüdü. Ben liseye başlarken Nisa çok küçüktü. Bana yetişti ve şu an aynı yerde aynı üniversitede öğrenciyiz. Benim için çok gurur verici bir şey, Nisa'nın benim izimden gitmesi çok onur verici.”

Haber/Hüseyin Gökçeli