En İyi Arkadaşlar, Ödüllerini Aldılar

Best Buddies Turkey/ Lüleburgaz 2016-2017 projesi sertifika töreni Zeliha Özbek Kaynaştırma Parkı'nda gerçekleştirildi. Zihinsel ve Gelişim Engelli bireylerle, gönüllü bireylerin arkadaşlık yapmasını

KÜLTÜR SANAT 9.10.2017 18:16:00 0
En İyi Arkadaşlar, Ödüllerini Aldılar

Zeliha Özbek Kaynaştırma Parkı’ndaki sertifika törenine, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sibel Uzunlar, Barbaros Görkem Şinikoğlu, gönüllü öğretmenler ve Best Buddies öğrencileri ile aileleri katıldı.

PROGRAMIN AMACI?

Programın amacı, toplumdaki Zihinsel ve Gelişim Engelli bireyleri oldukları gibi kabul etme ve kabul görme yolunda adım atılmasına aracı olmaktır. Bir zihinsel ve gelişim engelliyseniz ya da bir gönüllü iseniz bu projede yer alabilirsiniz. Bu proje sizi Best Buddy olarak bir arkadaşla eşleştirir. BUDDY’nizle telefon, kısa mesaj ya da sosyal medya vasıtasıyla iletişim kurup, ayda bir kaç kere yüz yüze görüşüyorsunuz. İki arkadaş olarak neler yapmak istiyorsanız, birlikte bunları yapabilirsiniz. Kafeye, sinemaya gidebilir, parkta gezebilir, kısacası toplum içerisinde ve özel çevrenizde günlük yaşamınızın her alanında zamanınızı paylaşabilirsiniz.

Haber/Hüsnü SARIGÜL