Soğuk hava soba satışlarını hareketlendirdi

Çerkezköy'de havaların birden soğumasıyla soba satışlarında hareketlenme başladı.

GÜNDEM 2.10.2017 20:30:00 0
Soğuk hava soba satışlarını hareketlendirdi

Kentte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle vatandaşı ısınma derdi sardı. Özellikle evlerinde soba ile ısınan vatandaşlar kış ayları için evde kullanmak üzere soba arayışına başladı. Bu durumda vatandaşlar için en önemli nokta ise fiyatlar. Çerkezköy Uğur Mumcu Caddesi’nde faaliyet gösteren Kadir Sobaları işletme sahibi Tayfun Kabaklar soba satışları ve fiyatları ile ilgili olarak açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu:

 

“HAVALAR BİRAZ DAHA SOĞUDUĞUNDA SOBA SATIŞLARI HIZLANACAK

 

Soğuyan hava nedeniyle soba ihtiyacı olan vatandaşlar soba almaya başladı. Henüz Sonbahar mevsiminde olmamız nedeniyle beklenen soba satışları yok. Ancak tek tük soba satışları başladı. Havalar biraz daha soğuduğunda soba satışları hızlanacak. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimizde halkın büyük bir bölümü doğalgaz ve kaloriferli evlerde oturması nedeniyle soba kullanan vatandaş sayısı bu ilçeleri de her geçen yıl azalıyor. Genellikle soba satışlarımız köylere ve soba kullanan dar gelirli kesime yönelik oluyor.

 

150 TL’DEN BAŞLAYIP BİN 500 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

 

Her kış mevsimi geldiğinde evlerinde soba kullanan vatandaşlar özellikle kuzine sobaları, şömineli sobaları ve kovalı fırınlı sobaları daha çok tercih ediyor. Nedeni ise bu sobalar her yönü ile normal sobalardan çok daha kullanışlı, örneğin bunlarda ekmek, çörek, pide gibi hamur işlerini rahatça pişiriyorlar. Üzerlerinde de yemek pişiriyorlar bu nedenle çok amaçlı olan bu sobaların bu özelliklerinden de yararlandıkları için tercih ediliyor. Kuzine sobalar kalitesine ve kullanım amacına göre bin 500’TL’den 3 bin TL’ye kadar satışı yapılıyor. Normal sobalar ise 150 TL’den başlayıp 1.500 TL’ye kadar çıkıyor. Emaye soba fiyatları ise 7 bin TL. ürünlerimiz kaliteli ve garantili olup kenti imalatımızdır. Müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir. Bu nedenle bizler yıllardır müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktayız ve kaliteden de ödün vermiyoruz.”