''Ben İstanbul'un Kadir Abisi Değilim''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çerkezköy'e otogar yanında yapılan Kültür Merkezi'nin temeli atıldı. Programda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başk

GÜNDEM 29.09.2017 22:45:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Otogarı yanında yapılan Kültür Merkezi temel atma programına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,CHP İl Başkanı Recep Öktem , CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Optimed Hastanesi Genel Koordinatörü Ayhan Arslan, belediye meclis üyeleri, partililer ile vatandaşlar katıldı.

 

TOPLAM YATIRIM BEDELİ 27 MİLYON 600 BİN TL

 

Programda açılış konuşması gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, yapılan Kültür Merkezi hakkında bilgiler verdi. Kültür Merkezi’nin 12 bin 764 metrekarelik alana inşa edileceğini belirten Karakaya, bodrum ve zemin kat asma tavan ve üzerine iki katlı olmak üzere Kültür Merkezi’nde 238 kişilik nikah salonu, 238 kişilik tiyatro salonu, 728 kişilik çok amaçlı konferans salonu, 1000 m2 servis salonu sanat atölyeleri, kafeteryalar, resim atölyeleri olacağını belirtti. Karakaya ayrıca, ihale bedelinin de 27 milyon 600 bin TL olduğunu söyledi.

 

“TEKİRDAĞ’IN ABİSİ SONUNA KADAR MÜCADELE EDER‘’

 

Seçime geldikleri günden beri verdikleri sözleri teker teker gerçekleştirdiklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a atıfta bulunarak, ‘’Siz beni İstanbul’un Kadir abisiyle karıştırdınız. İstanbul’un Kadir abisi gider, Tekirdağ’ın Kadir abisi sonuna kadar mücadele eder’’ dedi. Albayrak; “11 ilçe Belediye Başkanı bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak sizin verdiğiniz oyları hak etmek için elinden geleni yaptı. Bugün itibariyle 3,5 yılı doldurduk. Bu bir buçuk yıl içinde de seçim kitapçığında verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Hizmetler devam edecek. Biz 3,5 yıl boyunca hizmet için koşarken, hala neler yapacağız diye konuşurken 3,5 yıldır da siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Çorlu’da seçilen ilçe başkanı Çorlu’yu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edeceğiz demiş. Tamam da Recep Tayyip Erdoğan’ı daha çok seviyoruz. Çünkü ona 12 sosyal demokrat belediyesini 30 Mart 2019’da hediye edeceğiz. Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ‘Mehter ile belediyeyi alacağız. AK Partinin bayrağını dikeceğiz” demiş. Çok geç kaldın biz İzmir marşı ile burada 12-0 yaptık. Kapaklı İlçe Başkanı seçiliyor ve ben bu adamı yıkacağım ifadelerini kullanıyor. Yıkacağım dediği adam da Kapaklı’ya kendini adamış, Kapaklı’ya büyük hizmetler etmiş İrfan Mandalı’dan kastediyor. Şimdi de başlamışlar bırakın biz yapalım diyorlar. Arkadaş sen beni İstanbul’un Kadir abisi mi zannettin. İstanbul’un Kadir abisi bırakıp gider, Tekirdağ’ın abisi sonuna kadar mücadele eder. Önce bunu bilsinler” dedi.

 

‘’SİZ YA ÖNÜNÜZÜ GÖRMÜYORSUNUZ YA DA ARTIK BURALARA UĞRAMIYORSUNUZ’’

 

Akay, kendisine ithafen ‘Çiçek böcekle şeffaf belediyecilik olmuyor’ diyen Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e “Şeffaf belediyecilikten zerre kadar şüphemiz yok. Bu konuda alnımız ak ve veremeyeceğimiz de hesabımız yoktur. Açıklamasında ‘Kızılpınar’ın halini gören var mı?“ söyleminde bulunmuş. Bu cümleyi kurarken Allah’tan biraz korkacaksın. TESKİ 7-8 milyonluk sadece Kızılpınar’a alt yapı inşaatı yapmıştır. 28 milyonluk kolektör hattı inşaatı ve 3.5 milyonluk yağmur suyu hattı yapmıştır. Teslim edilen 20 sokakta ise belediyemiz asfalt çalışması yapmış. Kızılpınar’da kaldırım çalışmaları devam ediyor. Kızılpınar şantiye haline dönmüştür. Siz ya önünüzü görmüyorsunuz ya da artık buralara uğramıyorsunuz. Dünyadan haberiniz yok. Çok güzel atıyorsunuz. İlçe Başkanınız kalkmış ‘ Siz çalışarak belediyeyi almadınız. Biz hata yaptık’ demiş. Bu milletin kimin çalışıp çalışmayacağını karar verecek kapasitedir. Milletin aklı ile hareket etmeyiniz” dedi.

 

‘’BİZİM YAPTIKLARIMIZ ONLARI RAHATSIZ EDİYOR’’

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise yaptığı konuşmasında yapılan yatırımlara karşı sürekli saldıran bir iktidar olduğunu söyledi. Öztrak; “ Tekirdağ Kültür merkezi skandallarıyla anılan bir şehirdir. Sadece Süleymanpaşa’da 30 yılda bitmeyen bir kültür merkezi vardır. Ben burada ki siyaseti çok ilginç buluyorum. Burada belediyelerimizi sürekli eleştiren sürekli saldıran bir iktidar var. Hiç endişe etmeyin meyve veren ağacı taşlarlar. Bizim yaptıklarımız onları rahatsız ediyor. Onların yapması gereken bir çok şeyi bugün burada sizler yapıyorsunuz. Bu hizmetlerden ötürü bütün belediye başkanlarımızı kutluyorum. Kültür merkezinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından ‘İzmir marşı’ eşliğinde Çerkezköy’e kazandırılan dev yatırımın temeli atıldı.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ