''Bugün Dünyanın Dört Bir Yanında Tanınıyoruz''

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva son dönemlerde hakkında çıkan iddialara, dün saat 14.00'te Çerkezköy TSO Meclis Salonu'nda yaptığı basın açıklamasıyla ce

GÜNDEM 27.09.2017 21:18:00 0

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Rahmi Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği basın toplantısında, ‘’TSO’nun parası ile personelleri yurtdışına gönderiyor. Yurtdışı gezisi adı altında personelleri tatil yapıyor’’ iddiasına açıklık getiren Kozuva, ‘’TOBB’un hedef gösterdiği gibi dünyadan iş heyetlerini bölgemize davet ettik. Üyelerimizin yurt dışı iş seyahatlerine, fuarlara katılmalarına öncülük ettik. Onları dünyada tanınır bir oda üyesi haline getirmeyi amaçladık. Çok şükür bugün dünyanın dört bir yanında tanınıyoruz, biliniyoruz’’ dedi.

 

‘’HER TÜRLÜ HESAP KİTAP ORTADADIR’’

 

Açıklamasına Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak başlayan Kozuva;“ TOBB’un hedef gösterdiği gibi dünyadan iş heyetlerini bölgemize davet ettik. Üyelerimizin yurt dışı iş seyahatlerine, fuarlara katılmalarına öncülük ettik. Onları dünyada tanınır bir oda üyesi haline getirmeyi amaçladık. Çok şükür bugün dünyanın dört bir yanında tanınıyoruz, biliniyoruz…“Sen dünyadan habersiz, dünya senden habersiz” mantığını çöpe attık. Bunun için bütün üyelerimizde bu vizyonu ve özgüveni oluşturmayı amaçladık. Kendilerine ve çalışanlarına ücretsiz eğitim ve seminerler başlattık. Bütün bu hizmetleri yaparken bir konuda aynı hassasiyeti hep koruduk.  Denetlenebilir olmak, hesap verebilir olmak, şeffaf olmak, bu konuda her türlü hesap kitap ortadadır.  Odaya üye kişi ya da kuruluşun tek kuruşunu yemedik. Har vurup harman savurmadık. Aksine bu geçen süre içerisinde odamızı Çerkezköy’e yakışan bir bina haline getirdiğimiz gibi odamızın arkasında otopark olarak kullanılan belediye hissesini de satın aldık…

 

Çerkezköy’e bir tane Sosyal Bilimler Lisesi hediye ettik. Oda olarak, öğrencilerimize verilen burs sayısını ve burs miktarını artırdık. Bu açıdan bize kuru iftira atarak “üyelerin parasını yediler” diyenlerin Allah’tan korkmuyorsa bari kuldan utanması lazımdır” ifadelerini kullandı.

 

‘’ODA AİDAT YÖNETMELİĞİNİ BİR AÇIP OKUMASINI TAVSİYE EDERİZ’’

 

Üyelik aidatları konusuna da açıklık getiren Kozuva; Bir insan eleştirirken aynı zamanda kendisinin ne yapacağını söyler değil mi? “Göreve gelirse her türlü belgeye yüzde 50 indirim yapacağını vaat etmişti. İnanın bu vaadi bile, göreve geleceğine kendisinin de inanmadığının bir belgesiydi. Yani “Nasıl olsa kazanamayacağım kafa karıştırayım” mantığıydı. Değerli üyelerimizi ve kamuoyunu; değerli basınımızı yanıltmaktaydı. Üstüne basa basa bir şey ifade ediyoruz. Arkadaşlar “Bu kurum şeffaf” diyoruz. Dolayısıyla bu oda üyelerden alınan aidatlar da dâhil olmak üzere, her türlü görev ve sorumluluğu yasalarla yönetmeliklerle belirlenmiş resmi bir kurumdur. Alınan aidatların miktarı da bize göre değil yasa ile belirlenen miktardır. Şu kadarı var ki, biz üyelerimizin menfaatine yasayla emredilen miktarın en alt limitini uygulamaktayız. Dolayısıyla sayın muhalefetin yüzde 50 ucuzlatacağım sözleri de kuru bir balondur. Bir daha böyle ucuz vaatler yapmadan önce Oda Aidat Yönetmeliğini bir açıp okumasını tavsiye ederiz” diye konuştu.

 

‘’ODA ŞİMDİYE KADAR SORUMLULUKLARI DÂHİLİNDE HİÇBİR BİLGİYİ SAKLAMAMIŞTIR’’

 

Açıklamasını şu şekilde sürdüren Kozuva; ‘’Ne üzüntü vericidir ki daha seçim süreci başlar başlamaz seçmen listelerinin verilmemesiyle, mahkeme kararıyla alınmasıyla ilgili bir balon uçurulmuştur. Burada da bilinmelidir ki bu oda şimdiye kadar sorumlulukları dâhilinde hiçbir bilgiyi saklamamıştır. Hiçbir yasal olmayan yola başvurmamıştır. Dolayısıyla “Seçmen listesini mahkeme kararı ile aldık” diyenler, nerede ise o kararı çıkartıp göstermelidir.  İlçe Seçim Kurulunun, seçimlerin yapılmasına ve seçimlerin yapılacağı tarih ve yere ilişkin resmi belgeyi “mahkeme kararıymış” gibi göstermek, değerli basını ve kamuoyunu aldatmaya yönelik bir yaklaşımdır. Üyeleri icraya ve avukata verme konusu da, polemik yapmakta üstüne olmayan sayın muhalefetin ayrı bir kurnazlığıdır. 22 yıldır bu odanın her türlü çalışmasını takip ettiğini söyleyen bu arkadaş da bilmektedir ki,bu konuda odaların yasal sorumluluğu yetki ve sınırları bellidir.Şöyle ki;  odamıza iletilen 09.05.2012 tarihli bakanlık teftiş raporunda “tahsil edilemeyen alacakların Yönetim Kurulu tarafından icra takibine başlanılması talimatı” vardır.  Yine aynı raporda zaman aşımına uğrayacak alacaklardan Yönetim Kurulunun Sorumlu olacağı da net bir şekilde bildirilmektedir. Bu konuyla ilgili madde ve talimatlar, siz değerli basın mensubu arkadaşlara ayrıca sunulacaktır. “Ben her türlü mevzuatı iyi bilirim” diyen muhalefete soruyorum:  O zaman kendisi Bakanlık Teftiş Kurulu Raporunu ve talimatlarını yok mu sayacaktır? “diye konuştu.

 

’’BU BİR BASKIN SEÇİM DİYEREK MIZIKÇILIK YAPIYOR’’

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz’ın ‘baskın seçim’ iddialarına da açıklık getiren Kozuva “ Oda seçimleri 1 Ekim ile 30 Kasım arasındaki iki ay içerisinde yapılacaktı. Zaten Tekirdağ, Çorlu, Malkara gibi birçok Odamızda da 1 Ekim’ de seçime gitme kararı almıştır. Bunların hepsi mi baskın seçim kararıydı? Seçim sürecinde “Bu bir baskın seçim” diye mızıkçılık yapan muhalefet şimdi de “eğer seçim olsaydı Kozuva yönetimini sandığa gömecektik” demektedir. Birbirini desteklemeyen bu iki sözden hangisi doğrudur onu siz değerli basınımızın ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

 

‘’ÜYELERİMİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

 

Kozuva; “Üyelerimiz bize güvendi ve bizlerde onlara layık olabilmek için gerçekten çok çalıştık. Ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını, Çerkezköy’ün, Kapaklı’nın, Saray’ın gururu haline getirdik. Çok şükür artık, hepimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olmanın ayrıcalığını her yerde yaşıyoruz. Bunu birlikte başardık ve bu başarı da hepimizindir. Biz sanayinin gözbebeği Çerkezköy’ü, Trakya’nın yükselen değeri Kapaklı’yı, Trakya tarihinin ayrılmaz bir parçası Saray’ı seviyoruz. Tekirdağ ve ülkemizi de seviyoruz.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını bu vizyona taşımak üzere bizlere güvenen, görev ve sorumluluk veren saygıdeğer üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ