Babaeski Engelleri Aştı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek Programları kapsamında destek alan ve Babaeski Halk Eğitim merkezi tarafından hazırlanan '' Babaeski Engelleri Aşıyorâ€

EĞİTİM 27.09.2017 20:27:00 0
Babaeski Engelleri Aştı

ÇEKİNCELERİ OLAN AİLELER GELİP GÖZLEM YAPABİLİRLER

 

Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan kapanış toplantısı ve pikniğe Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadriye Tokat, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. Kapanış töreninde bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin Babaeski Halk Eğitim Merkezi ile birçok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin:”Sizler aileler olarak özel çocuklara sahipsiniz. Toplumun önyargısı, bu bireylere bakış açısı sizleri eminim ki üzüyor. Toplum olarak önyargılarımızdan kurtulmamız gerekiyor. Öğrencilerimiz bu okullara, işliklere devam ettiklerinde hem sosyalleşiyorlar, hem de akademik anlamda okuyup yazabilecek durumda olanlar bunu geliştirebiliyorlar. Sizlere şunu hatırlatmak istiyorum; elinizde bulunan imkânlar çocuklarımız için büyük bir nimettir. Ailelerle buradan bir daha seslenmek istiyorum, özel çocuklarımızı sosyal hayata daha çok katın. Devletimiz sağladığı imkânlarla hayatınızı kolaylaştırmaya çalışıyor. Çekinceleri olan aileler gelip burada gözlem yapabilirler. Burada oluşturulan atölyeler çocuklarımızın sosyalleşmesi ve el becerilerinin artmasına destek oluyor. Babaeski’ye böylesine anlamlı bir proje kazandıran proje ekibini kutluyor ve emeği geçen başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür etmek istiyorum. Hayırlı olsun.” Açılış konuşmalarının ardından davetliler, öğrenciler tarafından hazırlanan resim ve seramik sergisini gezdi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan pikniğe katıldı. Ayrıca törende projeye katkı veren katılımcılara plaketleri verildi.

 

BÜTÇENİN YÜZDE 84’Ü AJANS TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Uygulama süresi 12 ay olan projenin amaçları arasında dezavantajlı konumda olan ve özel eğitim gereksinimi olan 16 katılımcının, toplumla kaynaşmasına destek sağlamak, fiziksel ve zihinsel becerilerin geliştirilmesi, öz bakım becerilerinin, günlük ve bağımsız yaşam becerilerinin, psiko motor becerilerinin, dil ve konuşma becerilerinin geliştirilmesi, kişisel gelişimlerini sağlayacak engel düzeylerine uygun, eğitim materyallerine sahip eğitim platformlarının oluşturulması yer alıyor. Proje kapsamında Resim ve Seramik Atölyesi, Uygulama Atölyesi yapıldı ve eğitim binası özel gereksinimi olan bireylerin kullanımına uygun hale getirildi. Tamamı bir yıl süren proje kapsamında 16 katılımcıya ve ailelerine yönelik psikolojik destek eğitimleri de verildi. Projenin iştirakçileri arasında Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Mimar Sinan İlkokulu, Babaeski Ortaokulu, Babaeski İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Babaeski Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü, Babaeski Belediye Başkanlığı ve Babaeski Tolum Sağlığı Merkezi yer alıyor. Toplam bütçesi 88.948 TL olan projenin %84’üne denk gelen 75.278 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılandı.

 

Haber / Gülay Yiğit SEZEN