80 Yazar, Edirnelilerle Bu Fuarda Buluşacak

Edirne 5. Kitap Fuarı, 6 Ekim 2017 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açıyor. Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda 06-15 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Fuarı'nın bu yılki

GÜNDEM 26.09.2017 20:24:00 0
80 Yazar, Edirnelilerle Bu Fuarda Buluşacak

EMRE KONGAR ONUR KONUĞU OLACAK

 

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen ve kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin en önemli kitap fuarlarından biri olan; seçkin yayınevleri ile yazarların her yıl büyük bir mutlulukla ayrıldığı Edirne Kitap Fuarı’nın 5’incisi 06-15 Ekim tarihleri arasında Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda gerçekleştirilecek. 46 seçkin yayınevinin ve 80 yazarın konuk olacağı Edirne 5. Kitap Fuarı; 6 Ekim Cuma Günü Saat: 17.30’da Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda kapılarını kitapseverlere açacak. Edirne 5. Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu ise, Türkiye’nin en önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Emre Kongar olacak. Emre Kongar; 6-7 Ekim tarihlerinde okuyucularla buluşacak, hayranlarının kitaplarını imzalayacak.

 

CANAN TAN’DAN AYŞE KULİN’E KADAR BİRÇOK YAZAR FUARDA, HAYRANLARIYLA BULUŞACAK

 

Büyük bir okuyucu kitlesine sahip olan, yazdığı kitaplarla her yaş grubundaki okuyucunun beğenisini kazanan Canan Tan, 7-8 Ekim tarihlerinde Edirne Kitap Fuarı’nda yer alacak. Özellikle anne babaların çocukları ve kendileri için başvurduğu en önemli kitapların yazarı olan Psikolog Yazar Üstün Dökmen de 8 Ekim’de Edirne Kitap Fuarı’nda yer alacak. Yazdığı biyografi ve romanlarla Türkiye’deki en çok okunan yazarlardan biri olan ‘Adı Aylin’ ve ‘Füreya’ isimli kitaplarıyla büyük bir beğeni kazanan Ayşe Kulin de 07 Ekim 2017 tarihinde kitapseverlerle buluşacak. Araştırmacı yazar Ergun Poyraz, Işık Öğütçü, R. İhsan Eliaçık 7-8 Ekim’de, Enver Aysever 8 Ekim’de,  İsmail Saymaz 14 Ekim’de, Saygı Öztürk ile Osman Pamukoğlu 14-15 Ekim’de; Murat Menteş de 14 Ekim’de kitaplarını imzalayacak.

 

2017 YILINDA 44 BİN 330 KİŞİ ZİYARET ETMİŞTİ

 

2015 yılında Edirne Kitap Fuarı’nı 32 okul, 3 bin 286 öğrenci, bin 270 yetişkin toplamda 16 bin 36 kişinin  ziyaret ettiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “2016 yılında ise Edirne Kitap Fuarı’nı 52 okul, 9 bin 150 öğrenci; 35 bin 180 yetişkin olmak üzere toplamda 44 bin 330 kişi ziyaret etti. Yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden biri bulunduğu şehrin kültür ve sanat yaşamını gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde taşıyabilmek. Edirne’de kitap fuarı düzenlemek ilk başta bize de acaba dedirtmişti. Ama bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki, kentimizdeki üniversite, lise ve ilkokul öğrencileri başta olmak üzere bu kentte yaşayan tüm yurttaşlarımız; kadını ile erkeği ile yaşlısıyla, genciyle mutlaka ve mutlaka fuara uğruyor ve kitap temin ediyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatları, bu kentte kitapla büyüyor. Seçkin yazarlarla tanışıyor. Geleceği için aydınlık adımlar atıyor. Her yıl yayınevleri ve yazarlar bu kentten büyük bir mutlulukla ayrılıyor. Bu bizim için büyük bir onur ve gurur kaynağı ” dedi. 

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ