Önsel, 238 oy ile seçildi

Tekirdağ'da MHP'nin olağan il kongresinde başkanlığa Koray Önsel, 238 oy alarak yeniden seçildi.

SİYASET 25.09.2017 20:17:00 0
 Önsel, 238 oy ile seçildi

Tekirdağ'da MHP'nin 12'nci olağan il kongresi İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongrede İl Başkanı Koray Önsel'in beyaz listesi ile Saral Sarialioğlunun sarı listesi yarıştı. Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Musa Küçük ve Volkan Yılmaz, İl başkanı Koray Önsel, Süleymanpaşa İlçe Başkanı Fatih İşcan, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kongre divan başkanlığını da yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 

“GEÇEN YIL BU VAKİTLER DARBEYLE UĞRAŞIYORDUK”

 

Burada bir konuşma yapan Günal, ”Türkiye'nin yeni bir paylaşım ve yeni bir Sevr haritasının ortaya çıkarılmaya çalışıldığı bir ortamda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türk milleti ne zaman bir ve beraber olmuşsa dünyaya hükmetmiştir. Meclis'te tezkere görüşmesi yaptıktan sonra Tekirdağ'a geldim. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor. Ülkemizde her yıl farklı olaylar meydana geliyor ve bu süreçler çok çabuk geçiyor. Böylesine önemli bir süreçten geçtiğimiz ortamda birlik beraberlik içerisinde düğün yapar gibi kongre yapmanın da Milliyetçi Hareket Partisine yakışır bir kongre yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen yıl bu vakitler darbeyle uğraşıyorduk onun etkileri ile uğraşıyorduk, bir önceki yıl iki seçim arası şehit cenazelerini kaldırıyorduk bugün şükür olmamış veya az olmuş diyoruz. Allah onlara rahmet eylesin, Allah onlardan razı olsun. Çok çabuk unutuyoruz. Türkiye'nin yeniden bir paylaşım ve yeni bir Sevr haritasının ortaya çıkarılmaya çalışıldığı bir ortamda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türk milleti ne zaman bir ve beraber olmuşsa dünyaya hükmetmiştir. Ne zaman birbirimize düşmüşsek aramıza girenler bizleri yönetmiştir."dedi.

 

Konuşmaların ardından üyeler seçeçekleri yeni il başkanını belirlemek için salonda kurulan sandıklara giderek oylama yaptılar. Oylamanın bitimiyle yapılan sayımlarda İl Başkanı Koray Önsel, 238 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, Saral Sarıalioğlu 187 oy aldı.