Festivalin son gününe Candan Erçetin damga vurdu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, Candan Erçetin ve Kardeş Türküler konseri ile sona erdi.

KÜLTÜR SANAT 25.09.2017 14:39:00 0
Festivalin son gününe Candan Erçetin damga vurdu

Festival alanında binlerce kişiye konser veren başarılı sanatçı Candan Erçetin ve Kardeş Türküler katılımcılara unutamayacağı bir gece yaşattı.

 

ERÇETİN SÖYLEDİ, VATANDAŞ COŞTU

 

3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, muhteşem bir konserle final yaptı. Candan Erçetin ve Kardeş Türküler, üç gündür coşkuyla süren festivale yakışan bir finale imza atarak vatandaşlara uzun yıllar unutulmayacak bir gece yaşattı. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde kurulan ve birçok yerel türküyü vatandaşlarla buluşturan Kardeş Türküler Orkestrası, Türkçe, Kürtçe, Arapça, Rumca, Ermenice gibi Anadolu’nun her yöresinden ve bu coğrafyadaki tüm halkların dillerinde türkülerden oluşan repertuarı ile etkileyici bir performans sergiledi. Festival alanına katılan binlerce vatandaş Kardeş Türküler’in şarkıları ile coşarken, Candan Erçetin de sevilen parçaları ile binlerce vatandaşı coşturdu.

 

’’İŞTE KARDEŞ TÜRKÜLER, İŞTE ATATÜRK KIZI CANDAN ERÇETİN’’

 

Konser sonunda Candan Erçetin’e çiçek takdim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, usta sanatçıya ve Kardeş Türküler’e teşekkür etti. Eşkinat, “Nazım’ın dediği gibi, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine… İşte Kardeş Türküler, işte Atatürk kızı Candan Erçetin. Bize yaşattıkları bu muhteşem geceden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL