Tekirdağ'da Bağbozumu Festivali başladı

Süleymanpaşa İlçe Belediyesi, Tekirdağ Valiliği ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü tarafından bu yıl 3'ncüsü düzenlenen ve çeşitli etkinliklerle 3 gün sürecek Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Fe

GÜNDEM 22.09.2017 20:39:00 0
Tekirdağ

ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİ TATTILAR

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Tarım il Müdürü Zekeriya Sarıkoca, konuk olarak katılan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Bağcılık Enstitüsü Müdür Vekili Gürkan Avcı ile davetliler katıldı. Festival açılışına katılan davetliler Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilen bu senenin mahsulü üzüm çeşitlerini tattı.

 

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KURDU, BUGÜN ONLAR DEVAM ETTİRİYOR

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, bağcılık ve üzüm yetiştiriciliğinin bölgenin en önemli gelir kaynaklarından olduğunu belirterek, "Tekirdağ ilimiz 40 bin hektara yakın bir alanda bağcılık faaliyeti gösteriyor. Şu an içinde bulunduğumuz kurum olan Bağcılık Enstitüsü de ilimiz için oldukça önemli bir kuruluştur. Bağcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yetiştirdiği ürünlerin gerek kalite, gerekse diğer ürün hastalıkları konusunda en iyi ve en kaliteli ürünü almalarına buradaki arkadaşlarımız büyük katkı sunuyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiği bu önemli kuruluşta arkadaşlarımız bugünde aynı disiplinle çalışmalarını sürdürüyorlar" dedi.

 

AÇIK HAVA MÜZESİ KONUMUNDA

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, bölgenin kalkınmasında bağcılığın önemli bir yeri bulunduğunu belirterek, "Biz yerel halk olarak, Süleymanpaşalılar olarak burada temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz. Kalkınmamızı sürdürülebilir bir yöntemle götürmek istiyoruz. Bunlardan biri üniversite kenti olmaksa, diğeri de iyi bir tarım ve hizmet kenti olmaktır. Yıllar içinde üzüm üreticisi her ne kadar alanlarını kaybetmiş olsa da, bu bölgenin kalkınma motoru olarak bunu değerlendirmek bizim görevimiz olmalı. Şu anda içinde bulunduğumuz Bağcılık Araştırma Enstitüsü bizim şehrimizin açık hava müzesi konumunda. Burada bin 500'e yakın kök, her sene farklı dönemlerde mahsul veriyor. Yani bir açık hava üzüm müzemiz var" ifadelerini kullandı. 3 gün sürecek olan festival, Candan Erçetin ve Kardeş Türküler konseri ile sona erecek.