Lüleburgaz Belediyesi'ne koruma imar planı ödülü

Türkiye'nin doğal, tarihsel, kültürel mirasının korunması, özgün kimliğinin yaşatılması yönünde, her geçen yıl niteliksel anlamda yükseliş gösteren başarılı çalışmaların ö

GÜNDEM 21.09.2017 21:44:00 0
Lüleburgaz Belediyesi

Kırklareli’nde Lüleburgaz Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma yarışmasında 'koruma amaçlı imar planı revizyon' projesiyle ödüle layık görüldü.

 

GELECEK NESİLLERE AKTARILMAK İSTENİYOR

 

Yarışmaya 69 belediye, 82 uygulama ve 61 proje dalında toplam 143 proje ile katıldı. Lüleburgaz Belediyesi, 'Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu' projesi ile yarışmaya katıldı. Projede, Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi Çevresi ile Taşköprü, Kadı Ali Camii ve Sur Duvarları Aksı ve çevresini içeren bölgenin, turistik, sosyal, kültürel ve tarihi değerlerini geliştirerek, bölgenin sosyo-kültürel ve ekonomik yapısını güçlendirmek amacıyla hareket edildi. Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Taş Köprü arasında bir tarih ve kültür koridoru oluşturmak, tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkarak hak ettikleri değeri kazandırmak, kamusal alanlara herkes tarafından ulaşabilirliği sağlayacak biçimde yaşanabilirlik kazandırarak gelecek nesiller aktarmak da hedef olarak belirlendi.

 

PROJE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin Tarihi Alanlar Düzenleme Projesi’ne, tüm kent merkezini, anıtsal binaları, arkeolojik kalıntıları, doğal mirası, ticaret ve konut dokusunu bir arada ele alan bütüncül proje ölçeğini başarılı bir şekilde ele alıyor olması ve gelecek yıllarda devam edecek koruma çalışmalarına yol gösterecek, kılavuz niteliği nedeniyle proje ödülü verildi.