Firari emniyet müdürü 1 yıl sonra yakalandı

Kapaklı'da bir kadını teknik takibe alan emniyet güçleri, kısa bir süre içersinde hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 1 yıldır aranan Kapaklı eski İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barı

GÜNDEM 19.09.2017 13:08:00 0
Firari emniyet müdürü 1 yıl sonra yakalandı

İstanbul'da saklandığı evde yakalanan Barın, hakkındaki soruşturma dosyası Tekirdağ'da bulunduğu için Tekirdağ'a getirildi. Barın'ın bugün adliyeye çıkartılması  bekleniyor.

 

SERBEST KALDIKTAN SONRA ORTADAN KAYBOLDU

 

15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri tarafından yapılan kanlı darbe girişiminin ardından ülke genelinde her alanda yapılan soruşturmalar kapsamında tutuklanarak, gözaltına alınan Kapaklı eski İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında serbest kalan ve sonrasında ortalıktan kaybolan Mehmet Ali Barın’ın ailesi hayatından endişe duyduklarını belirtmişlerdi. Sonrasında KHK ile meslekten ihraç edilen Barın'ın firar ettiği ortaya çıktı.

 

TEKNİK TAKİBE ALINAN KADIN BARIN'IN YERİNİ ORTAYA ÇIKARDI

 

Ülke genelinde hakkında çıkartılan arama kararı ile her yerde aranan Barın, emniyet güçleri tarafından Kapaklı'da teknik takibe alınan bir kadın aracılığıyla bulundu. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri (KOM)’a gelen bir ihbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, haklarında yakalama kararı bulunan eski Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın ve yanındaki bir kadını İstanbul'da gözaltına aldı.

 

TEKİRDAĞ'A SEVK EDİLDİLER

 

Teknik takibe alınan kadının FETÖ zanlısı firari Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın'ın yerinin tespit edilmesinde önemli rol oynadığı ortaya çıkarken, o kadının Kapaklı’da inşaat ve emlak işleri yapan bir esnaf olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dosyalarının Tekirdağ'da bulunması sebebiyle Tekirdağ'a sevk edildiler. Firari FETÖ zanlısı Barın ile teknik takip sonucu Barın'ın yerinin bulunmasına olanak sağlayan kadının bugün Tekirdağ Adliyesi'ne çıkartılması bekleniyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ