Edirne Valisi, güneşte bekletilen öğrencileri gölgeye aldırdı

Edirne'de yeni eğitim- öğretim yılı Vali Günay Özdemir'in Plevne İlkokulu'nda katıldığı programla başladı.

GÜNDEM 18.09.2017 21:26:00 0
Edirne Valisi, güneşte bekletilen öğrencileri gölgeye aldırdı

İlköğretim öğrencilerine kitaplarını dağıtan Vali Özdemir, güneşte bekletilen öğrencilerin gölgeye alınması talimatını verirken, gezdiği sınıflarda öğrencilerle sohbet etti.

 

ÇOCUKLARA GÖLGEYE ALDIRDI

 

Edirne Valisi Günay Özdemir, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle Plevne İlkokulu’ndaki programa katıldı. Okul girişinde Edirne Belediye Bandosu ve Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit tarafından karşılanan Vali Özdemir bir süre çocuklarla sohbet etti. Çocukların güneşte bekletildiğini gören Vali Özdemir, gölgeye alınması talimatını verdi. Okul bahçesinde güneş altında bekleyen çocuklar daha sonra öğretmenleri tarafından gölgelik alana alındı. Plevne İlkokulu 4/B sınıfındaki öğrencilerin açılış programı için üzerinde Atatürk fotoğrafı ve imzası bulunan tişörtler giydikleri görüldü.

 

ÇOCUKLARLA SOHBET ETTİ

 

Konuşmaların Vali Özdemir ve beraberindekiler, okulun ana sınıfı gezerek çocuklarla sohbet etti. Sınıfa giren Vali Özdemir'in 'Nasılsın' sorusuna, bir kız öğrencinin 'iyiyiz sen nasılsın?' diye cevap vermesi gülüşmelere neden oldu. Çocuklarla sohbet eden Vali Özdemir, sıralarda ikişer kişi oturan çocukların yanlarındaki arkadaşlarının isimlerini söylemesini istedi. Çocuklar cevap veremeyince tek tek ilgilenerek birbirleriyle tanışmalarını istedi. Vali Özdemir sınıf tahtasına da '2017-2018 eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun' yazdı. Sınıf öğretmenine çocukları neden birbirleriyle neden tanıştırılmadığını soran Vali Özdemir, birçoğunun tatil nedeniyle yeni okula başladığı cevabını aldı. Sınıfları gezen Vali Özdemir, öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.