Çeltik hasadı verimli geçiyor

Türkiye'nin çeltik  ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Edirne'de çeltik hasadı başlandı.

GÜNDEM 18.09.2017 21:24:00 0
Çeltik hasadı verimli geçiyor

Edirne'de tava hazırlanması, su verilmesi, çeltik tohumu ve gübre ekimiyle uzun bir yetiştirme sürecinin ardından başaklara dolan çeltiğin biçerdöverlerle hasadına başlandı.  Üyüklütatar Köyü'nde hasat dönemine girdiklerini ve yüksek verim beklediklerini söyleyen üretici Özcan Çetin, dönüm başına ortalama 700 kilogram verim aldıklarını belirtti.

 

2 LİRANIN ALTINA İNMEYECEKLER

 

Çetin, "Erkenci çeşitlerde hasat başladı. Mayıs ayıyla birlikte ekimini yaptığımız çeltiğin hasadına hayırlısıyla başladık. Güzel bir hasat geçirmeyi umuyoruz. Son haftalarda etkili olan aşırı sıcaklar rekolteyi biraz etkiledi. Ancak yine de bereket versin diyoruz. Fiyattaki beklentimizde 2 liranın altında da olmaması. Çünkü çeltik tarımı çok zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş. Biz Edirneli üreticiler olarak Türkiye'nin en kaliteli pirincini yetiştiriyoruz. Türkiye'nin birçok yerinden tüccarlar gelip bizden çeltik alıyor" dedi.

 

İLK HASAT BEREKETLİ GEÇTİ

 

Hava koşullarına göre yaklaşık 1 ay daha hasadın devam edeceği bölgede bir diğer üretici Hakan Bilge de pirincin kalitelisinin Edirne'de yetiştirildiğini belirterek, "Edirneli üreticiler son teknolojik ekipmanları kullanıyor. Türkiye'nin pirinç ihtiyacının yarısını karşılıyoruz. Dünya standartları üzerinde üretim yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimizde yerli pirince destek çıkmaları. Bereketli bir hasada başladık. Hayırlısı olsun" dedi.