Vatan size minnettar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Gaziler Günü'nde yayımladığı mesajda, 19 Eylül 1921 tarihinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 'Gazi'lik unvanı ve 'Mareşal' rütbesi verildiğini ve 2002 yıl

GÜNDEM 18.09.2017 21:17:00 0
Vatan size minnettar

Gürkan, "Vatanı vatan yapan, gerektiğinde toprağa kanını akıtan; gösterdikleri kahramanlıklarla tarihin gidişatı değiştiren; ülkesi için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen ve bu uğurda gazilik unvanına sahip olan tüm gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum" dedi.

 

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

 

Şehitlik ve Gazilik, unvanlarının Türk milleti için şereflerin en yücesi olduğunu belirten Gürkan, "Bu ülke için cepheden cepheye koşan gazilerimize; çok şey borçluyuz. Bugün bu topraklarda bağımsız, hür bir şekilde yaşıyor, al yıldızlı bayrağımız göklerde bizleri selamlıyorsa, bundaki en büyük pay hiç kuşkusuz ki, şehitlerimize ve gazilerimize aittir. Vatanımızın bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını feda etmeyi göze olan gazilerimiz; sizler kahramanlık dolu Türk tarihinin birer aynasısınız. Vatan size çok şey borçlu; vatan size minnettar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor; bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.