Süleymanpaşa Belediyesi ödüle doymuyor

Süleymanpaşa Belediyesinin ülke çapında ses getiren ve ulusal yarışmalarda ödül alan projelerine iki yeni proje daha eklendi.

GÜNDEM 17.09.2017 21:32:00 0
Süleymanpaşa Belediyesi ödüle doymuyor

Süleymanpaşa Belediyesi Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi’nde bulunan tarihi şarap evinin sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nden birincilik ödülü aldı.

 

143 PROJE YARIŞTI

 

Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması, 69 belediyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada 82 uygulama ve 61 proje dalında, toplam 143 proje yarıştı.

 

İKİ PROJE DE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

 

Süleymanpaşa Belediyesi İbrahim Müteferrika Parkı’nın yanında restorasyonu devam eden Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi’nde bulunan tarihi şarap evinin restore edilerek sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile yarışmaya katıldı. Yarışmada iki projesi de büyük beğeni toplayan Süleymanpaşa Belediyesi, iki projesi ile de “Proje” dalında ödüle layık görüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa tarihi dokusu çok güçlü olan bir kent. Biz belediye olarak bu dokuyu daha fazla ortaya çıkarabilmenin peşindeyiz. Mutlu ve gururluyuz. Tekirdağ’ın tarihini günümüze taşıyacak başka projelerle çok yakında yine karşınızda olacağız" diye konuştu.