Öğretmenden öğrencisine anlamlı ceza

Çerkezköy'de önceki yıl bir öğrencinin öğretmenini darp'a kalkışmasıyla başlayan davada öğretmen D.B öğrencisi E.S.İ' yi 200 fidan dikmesine karşılık affetti.  

GÜNDEM 14.09.2017 20:10:00 0
Öğretmenden öğrencisine anlamlı ceza

Çerkezköy’de önceki yıl meydana gelen olayda öğrenci E.İ.S öğretmeni D.B’ye hakaret edip darp teşebbüsünde bulundu. Bunun üzerine olay Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığına tekamül etti. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmada geçen yıl yürürlüğe giren, 'suçtan mağdur olan kişinin suç şüphelisi ile anlaşması sonucunda ceza yargılamasının sona ermesini' içeren uzlaşma yasası kapsamında bahse konu şikayet dosyasını Çerkezköy'de yetkili uzlaştırmacıya sevk etti.

 

Uzlaşmacı taraflarla konuşup bir nevi olayı tatlıya bağlamaya çalıştı. Genç lise öğrencisinin para ya da hapis cezası alması yerine farklı bir yolu tercih eden mağdur öğretmen, cezanın ortadan kalkabilmesi için uzlaşmayı bir şartla kabul etti. Öğrencisine farklı bir ceza vermek isteyen mağdur öğretmen, öğrencisinin 200 fidan dikmesini uzlaşıcıya iletti. Şartı kabul eden sanık öğrenci E.İ.S, ilk olarak 200 fidanın ücretini Lüleburgaz Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne yatırdı, daha sonra aldığı makbuzu Tekirdağ Orman ve Fidanlık Müdürlüğü'ne teslim etti.

 

KOĞUŞTURMAYA GEREK KALMADI

 

Cumhuriyet Savcısı Selçuk Akman tarafından, uzlaşı kanunu gereğince koğuşturmaya yer olmadığına dair karar verilerek dava kapatıldı; darp ve hakarete uğrayan bayan öğretmen ise öğrencisi E.İ.S'yi böylelikle 2 kez cezalandırmış oldu. Genç kız adli ve idari ceza almaktan kurtulurken, doğaya da 200 fidan kazandırılmış olması sevindirdi.