Alımlar yarın başlıyor

Alpullu Şeker Fabrikası, 4 yıl aradan sonra 15 Eylül'de Pancar Alım Kampanyası ile yeniden kapılarını açmaya hazırlanıyor.

GÜNDEM 13.09.2017 20:54:00 0
Alımlar yarın başlıyor

Yarın saat 10:00’da Şeker Fabrikası Meydan Sahası’nda gerçekleştirilecek törenle Pancar Alım Kampanyası başlayacağı açıklandı.

 

ATATÜRK'ÜN KURDUĞU FABRİKANIN BACASI YENİDEN TÜTECEK

 

Geçtiğimiz gün Şeker İş Şube Başkanı Orhan Saltık’la birlikte fabrikayı ziyaret eden Hakan Dedeoğlu, "4 yıl aradan sonra Atamızın eseri olan şeker fabrikasının bacası tütecek. Türkiye’nin ilk şeker fabrikası ve sanayi kuruluşu olan fabrikamızın Trakya topraklarına hizmet etmeye devam ediyor olması şahsım ve bölge halkı adına mutluluk vericidir. Yıllardır, gerek pancar, gerekse topraklarımız adına, dolayısıyla çalışanlar noktasında iş ve aş sorunlarının çözümü adına 1926’dan beri bölge ve Türkiye’nin hizmetinde olan fabrika çeşitli sebeplerden dolayı üretimine ara vermişti. Ara verilmiş olan üretim, özellikle genel müdürün değişimi ve fabrika müdürünün tecrübeleriyle ve tabi ki Pankobirlik’in, Şeker-İş Sendikası’nın çalışanları başta olmak üzere bir çok duyarlı anlayışın birlikte hareket etmesi sonucu 15 Eylül’de saat 10:00’da fabrikamızı açmış olacağız" diye konuştu.

 

DAHA KARLI BİR HASAT YAPILACAK

 

Daha karlı bir pancar hasadı beklediklerini ifade eden Dedeoğlu, "Pancar ekiminde işçilik maliyeti ve benzer sorunlara mücadele eden ekiciler, bundan böyle geçen yıl Pankobirlik’in aldığı 5 adet tekli söküm makinesi olmak üzere 15’e yakın makine, 1 tane ikili, 1 tane de 6’lı söküm makinesi ile devam edecek olan yatırımlar sayesinde rahatlayacaklar. Daha karlı bir pancar hasadı yapacaklar. Herkesi, tüm duyarlı yurttaşları o gün fabrika önüne bekliyorum’ dedi.