'Süslü Kadınlar' bisiklet turu düzenleniyor

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 24 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Özlem Burgucu, Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun bu yıl 5'nci

GÜNDEM 13.09.2017 20:50:00 0

İZMİR'DE BAŞLADI ŞİMDİ KIRKLARELİ'NDE DEVAM EDİYOR

 

Burgucu, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir'de Sema Gür'ün girişimleriyle, bisiklete binen bir grup  gönüllü kadının desteği ile başlamıştır. 5 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik Türkiye'de diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl yaklaşık 45 şehirde  eş zamanlı olarak yine gönüllü kadınlar tarafından  yapılıyor, gururluyuz. Biz bisiklete binen kadınlar neye dikkat çekmeye çalışıyoruz? Bisiklet kent yaşamının bir parçasıdır. Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir ve bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yolları olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz. Buna dikkat çekebilmek amacıyla süslendik ve bisikletimizle yollara çıktık" dedi.

 

EĞZOZ KOKUSUNA KARŞI PARFÜM KOKUSU

 

Avrupa Hareketlilik Haftası' kapsamında yapılan 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne vurgu yapmak için 24 Eylül günü bisikletleriyle Lüleburgaz  Kongre Meydanı'nda olacaklarını belirten Burgucu, "Lüleburgaz'da bisiklete binen kadınlar olarak, motorlu taşıtların olmadığı yollarda bisiklete binmenin ne kadar keyifli olduğunu göstermek için Kongre Meydanı'nda olacağız. Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu diyoruz. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz" dedi.