Edirne'de 1 ayda 6 bin 500 kaçak yakalandı

Edirne'de son 1 ay içinde yasa dışı yollardan ülkeye giren ve yine kaçak olarak Yunanistan ve Bulgaristan'a geçmek isteyen 1300'ü çocuk, 6 bin 500 kaçak göçmen yakalandı. Yetkililer, Edirne'de son yıllarda 1 ayda

GÜNDEM 13.09.2017 00:26:00 0
Edirne

MERİÇ NEHRİNİ TERCİH EDİYORLAR

 

Başta Suriye'deki iç savaştan olmak üzere Irak, Pakistan, Afganistan gibi yaşadıkları ülkelerdeki kötü yaşam standartlarından kurtulmak isteyip Avrupa ülkelerine çıkan kaçakların umuda yolculuğu durmak bilmiyor. Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır Edirne'de son 1 ay içinde asker ve polisin yaptığı operasyonlarda çoğu Suriyeli bin 300'ü çocuk toplam 6 bin 500 kaçak yakalandı. Yetkililer, Ege Denizi üzerinden teknelerle giden göçmenlerin boğulma tehlikesi ile karşılaşmaması için yaz ayları nedeniyle su düzeyi azalan Yunanistan ile sınırı oluşturan Meriç Nehri üzerini tercih ettiğini belirtti. Edirne'de daha önce ayda ortalama 2 bin 500 kaçak göçmenin yakalandığını kaydeden yetkililer, son ayda yakalanan 6 bin 500 göçmen sayısının bir rekor olduğunu söyledi.

 

10 BİN EUROYA SAHTE PASAPORT DÜZENLETİYORLAR

 

Sınırda yakalanan ve Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim eden kaçaklar, hayallerinin Avrupa ülkeleri olduğunu anlattı. Yunanistan'a kaçak geçmek isteyen Pakistanlı 20 yaşındaki kaportacı Muhammet Tayip ile 19 yaşındaki çanta imalatçısı arkadaşı Ali Rızav'ın Fransa'da yaşama hayallerinin Edirne'de son bulduğunu söyledi. Pakistan'da babasının çıkan bir kavgada ölmesinin ardından anneannesi Lekaye Bibi'nin Türkiye'ye getirdiği 11 yaşındaki Mübaşir Bibi, Türkiye'de kalmak istediğini ve asker olmak istediğini söyledi. Kaçakların Türkiye sınırını kaçak geçmek için insan tacirlerine kişi başına 2- 3 bin Euro para ödediği, sahte pasaport ve belge düzenleyenlerin ödediği paranın 10 bin Euro'ya kadar çıktığı belirtildi.