Trakya, 2. Ar-Ge İnovasyon sergisinde yerini aldı

Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı desteğiyle düzenlenen "2. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi" İstanbul'da ger

GÜNDEM 12.09.2017 00:36:00 0
Trakya, 2. Ar-Ge İnovasyon sergisinde yerini aldı

Zirveye Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya, Kırklareli ve Kırklareli üniversiteleri, genç girişimciler ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) katıldı.

 

ZİRVEDE, 100'ÜN ÜZERİNDE PROJE YER ALDI

 

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılan organizasyona Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya, Kırklareli ve Kırklareli üniversiteleri, genç girişimciler ve Teknik Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TÜDEP) katıldı. Üniversiteler, Teknoparklar ve Ar-Ge Merkezleri'nde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına, hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, bir sinerji oluşmasına, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin teknoloji ihraç eden ülke hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 2. Arge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’ne 100’ün üzerinde proje ve prototip katıldı.

 

ÜNİVERSİTE-SANAYİ ORTAKLIĞI

 

Sanayici, yatırımcı ile proje sahiplerini aynı platformda buluşturan organizasyona Trakya Üniversitesi 2, Namık Kemal Üniversitesi 2 ve Kırklareli Üniversitesi 2’şer projeyle katılırken Trakya Kalkınma Ajansı standında bölge üniversitelerinin yanı sıra 4 girişimci ve TÜDEP de yer aldı. Sergiyi ziyaret eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, organizasyona Trakya’dan katılan akademisyenlerin ve genç girişimcilerin projeleri ile teker teker ilgilendi ve bilgi aldı. Trakya’yı öne çıkaracak olan yeni fikirlere ve projelere değer verdiklerini söyleyen Şahin, "Kurum olarak parlak iş fikrine sahip olan insanlarımızı desteklemeye ve Trakya’ya değer katacak fikirlere, projelere odaklandık. Bu amaçla başlattığımız Yeni İşim Girişim programı var. Bu yıl da bu programdan parlak fikirler ve inovatif çalışmalar çıktı. Bunun dışında üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinde koordinatörlük görevimizi de yerine getiriyoruz. Üniversitelerde var olan bilgi birikiminin sanayinin hizmetine sunulması, sanayinin yaşadığı sorunlara çözüm üretmesi çok önemli" dedi.