Atatürk'ün yadigarının bacası yeniden tütecek

Alpullu Şeker Fabrikası'nın bacası 4 yıllık aranın ardından yeniden tütecek. Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Temsilci Vatan Aydın, fa

GÜNDEM 10.09.2017 18:00:00 0
Atatürk

BAKIMLARI YAPILDI

 

Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası (Şeker İş Sendikası) Alpullu Şubesi İşçileri, 4 yıldır üretim yapmayan Türkiye’nin ilk şeker sanayi kuruluşu olan Alpullu Şeker Fabrikası’nı çalıştırmayı başardı. Şeker İş Sendikası Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Baş Temsilci Vatan Aydın, aylardır Şeker Fabrikası’nın çalışması için yoğun bir şekilde kazan dairesi ve şeker makinelerinin bakımını yaptıklarını belirttiler.

 

ATATÜRK'ÜN YADİGARI YENİDEN ÇALIŞACAK

 

Şube Başkanı Orhan Saltık ve Baş Temsilci Vatan Aydın, ortak yaptıkları açıklamada, "Fabrikayı nihayet çalıştırarak, pancar alım kampanya dönemini beklemeye başlamıştır. Ben bu konuda fabrikanın çalışması için büyük özveri gösteren tüm işçi arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, kendilerini yürekten kutluyorum. Bizler Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yadigârı Alpullu Şeker Fabrikası’nın bir an evvel çalışıp, üretime geçerek bacasının tütmesini herkesten çok istiyoruz. Çünkü fabrikanın çalışması için Şeker Fabrikası yetkililerimiz ile birlikte Trakya’nın en küçük köylerine kadar gidip, şeker pancarının önemini tüm çiftçilerimize anlattık. Bundan sonra bölgemizde pancar ekiminin yeniden canlanacağına inancımız tamdır" ifadelerini kullandı.