Çorlu spor lisesine kavuştu

"11 ilçeye 11 okul projesi" kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Çorlu'da inşa edilen  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi için devir teslim tö

GÜNDEM 8.09.2017 21:22:00 0
Çorlu spor lisesine kavuştu

12.700 metrekarelik bir alanı kapsayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi, 24 derslikten oluşurken, lise bünyesinde hizmet verecek yaklaşık 100 kişi kapasiteli 930 metrekarelik bir kapalı spor salonu bulunuyor.

 

İKİ BAŞKANA DA PLAKET TAKTİM ETTİ

 

Yapımı tamamlanan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi'nin Tekirdağ Valiliği'ne devri için düzenlenen törene protokol üyeleri katılırken, Çorlu Belediyesi eski Başkanı Seyfettin Meriç söz alarak, Çorlu'da bir bulvara kendi adının verilecek olması sebebiyle bir teşekkür konuşması yaptı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a plaket takdim etti.

 

GENÇLER BUNU HAK ETTİ

 

Başkan Baysan Çorlu'ya spor lisesi kazandırmaktaki amaçlarının, sporun tüm branşlarında başarılı olan gençlerin bu başarılarını karşılıksız bırakmamak olduğunu ifade etti. Baysan, spor alanında yapılan yatırımlara değinerek, "2009 yılından bu yana parklarıyla birlikte 65 adet semt sahası yaptık. Hatip Mahallemizde Çorlu Şehir Stadyumumuzu, Kapalı Spor Salonumuzu yaparak sporcularımızın kullanımına sunduk. Mustafa Kemal Atatürk Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzun açılışını yapalı bir yıl oldu, birçok milli yüzücü yetişti. Bünyesinde tenis kafe, kondisyon salonu ve çocuk parkı bulunduran dev bir tenis kompleksi kazandırdık. İçinde çeşitli spor branşlarının antrenman sahalarını barındıran 2500 kişilik dev bir kapalı spor salonunun ihalesi Büyük Şehir Belediyemiz tarafından yapıldı, kısa bir süre içerisinde spor salonumuza kavuşacağız" dedi.

 

24 DERSLİKLİ OKULUN BİR DE KAPALI SPOR SALONU BULUNUYOR

 

12 bin 700 metrekarelik bir alanı kapsayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesini hizmete sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Baysan, "24 derslikten oluşan lise bünyesinde hizmet verecek yaklaşık 100 kişi kapasiteli 930 metrekarelik bir kapalı spor salonu bulunuyor. Kısacası gençlerimize imkan tanındığında her zaman başarılarla cevabımızı aldık. Tesisleşmeye önem verdiğimiz ve ilgimizi artırdığımız sürece Çorlumuzun gençleri daha büyük başarıları elde etmeye hazırlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesinin, spor alanında Çorlumuzu çok daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyor, hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

 

8.2 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan temsili devir evrakını imzalayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi'nin devrini gerçekleştirdi. 24 derslik, bir kapalı spor salonu ve 720 öğrenci kapasiteli spor lisesinin bu eğitim öğretim yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor. 2016 yılı Haziran ayında inşaatına başlanan ve yapımı bir yıl içerisinde tamamlanan 12 bin 693 metrekare arsa alanına sahip Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi yaklaşık 8.2 milyon Türk Lirası'na mal oldu.