Edirne'nin çöp sorunu bitiyor

Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği (EDİKAB) tarafından yapılan ve Edirne'de 60 yıllık vahşi depolamaya son verecek olan 'Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri'nin işletme ihalesi ger?

GÜNDEM 7.09.2017 21:59:00 0
Edirne

EDİKAB 29 yıllığına işletmesini yapacak olan firmanın cirosundan yüzde 10 kar kazanacak, bertaraf ücreti ise ödemeyecek, uzun süredir çöp sorunu yaşayan Edirneliler rahat bir nefes alacak.

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığını yürüttüğü, Edirne Katı Atık Yönetim Birliği tarafından yapılan ve Edirne’deki en önemli soruna çözüm olacak   “Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’ 29 yıllığına kiraya verildi. Edirne, Lalapaşa, Havsa, Süloğlu ve İl Özel İdaresi’nin üyesi olduğu birlik, gerçekleştirdiği ihaleyle bertaraf ücreti ödemeyecek, firmanın kazandığı cirodan ise yüzde 10 pay alacak.

 

60 YILDIR SÜREN BİR SORUNDUR

 

Edirne’nin yaklaşık 60 yıldır süre gelen ciddi bir çöp ve çöplük sorunu olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “2014 yılında yürüttüğüm seçim kampanyasında hangi mahalleye gitsem talep geliyordu ‘Bu çöp ne olacak? diye’  Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan Mahalleleri’ne gittiğimde de İstasyon Mahallesi’ne gittiğimde de ‘bu çöplük ne olacak’ diye gündemin en başındaki soru hep bu oldu.  Tabii ki,  vatandaşın en önemli talebi olan bu çöplük sorunu bir siyasetçi ve halka hizmet etmeyi görev edinmiş birisi olarak görmezden gelmek mümkün değildi. Biz de vatandaşlarımıza dedik ki; göreve geldikten sonra 1.5 yıl içerisinde bu sorunun çözümünü gerçekleştireceğiz” dedi.