Kurallara uymayan 'Hayvan'dır dedi

Meclisin tatile girmesinin ardından Eylül ayı toplantısında bir araya gelen Kapaklı Belediyesi meclisinde gergin anlar yaşandı.

GÜNDEM 7.09.2017 00:34:00 0
Kurallara uymayan

Kapaklı Belediye Meclisi, dün Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlığında belediye meclis salonunda toplandı. Toplantıda geçtiğimiz günlerde bir vatandaşın hayatını kaybettiği Mithatpaşa Caddesi üzerinde yapılan set ve tel örgülere eleştiri yönelten Mandalı, "Setler hayvanlar için yapılır" diyince meclis salonu bir anda karıştı. Mandalı'ya adeta tepki yağdı.

 

‘’SETLER HAYVANLARA YAPILIR’’

 

Geçtiğimiz haftalarda Kapaklı Mithatpaşa Caddesi’nde meydana gelen ölümcül kaza ile ilgili bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Geçtiğimiz haftalarda ilçemizde Mithatpaşa Caddesi’nde ölümcül bir kaza meydana geldi. Direksiyon ehliyeti alırken sürücülerimiz orada trafik kurallarının nasıl olduğunu görüyor. Şehir içerisinde maksimum hız 50. Ama bunu minimuma indirmek sürücülerin elinde. Sürücüler bunu biliyor ama uymuyorlar. Biz set yaparak bunları engellemeye çalışıyoruz. Sette yetmiyor, üstüne bir de tel örgü yapıyoruz. Bana göre setler hayvanlara yapılır. Yani düşüncesi olmayan veya ehliyeti yetmeyen kişilere setler yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız, kaymakamımız, kaza sonrası incelemelerde bulunarak buraya set yaptılar" ifadelerini kullandı.

 

‘’SİZ BİZE HAYVAN DİYORSUNUZ’’

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın konuşmasını kınadığını belirten AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salih Bezgin; Oradaki setler kime yapıldı? Sizin sarf ettiğiniz sözlere göre biz hayvanlara yapıldı. Çerkezköy’de kazalar olmaya başladı. Setler yapıldı. Demek ki o setler yine oradaki hayvanlara yapıldı" diyerek tepkisini gösteren Bezgin’e "O sizin düşünceniz. Ben kurallara uymayan vatandaşlar için dedim o sözü" karşılığını veren Mandalı’ya cevaben Akın Yılmaz, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya sözlerini geri alması gerektiğini ve özür dilemesi gerektiğini söyledi.

 

‘’SİZDEN ÖZÜR BEKLİYORUM’’

 

Tartışmaya katılan AK Parti Meclis Üyesi Akın Yılmaz; "Mithatpaşa Caddesi gerçekten çok sorunlu bir cadde. O caddeyi emniyete almamız gerekiyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte öğrencilerin o bölgede olması, kaymakamlığın o bölgede olması ciddi önem arz ediyor. Setler hayvanlar için değildir. Siz farklı bir şey kullanabilirsiniz ama ‘hayvan’ cümlesi çok ağır bir cümle. Çünkü bazen dalgın olabiliyoruz. Siz de biliyorsunuz ki orada hayatını kaybeden genel olarak yaşlı amcalarımız. Onların da dalgınlığı olabilir. Bu noktada sizin sarf ettiğiniz gibi onların hayvan olduğu anlamına gelmez. Ben burada sizden sözlerinizi geri almanızı ve özür dilemenizi tavsiye ediyorum. Ayrıca, Orası Büyükşehir sorumluluğunda bir bölge olması, bizim suçsuz olduğumuz anlamına gelmiyor. Aslında okulları orda konuşlandırarak, geçiş noktalarını orda konuşlandırarak en büyük hatalı biz sayılırız bu konuda. Farklı alternatifler denenebilir orada olan kazaları en aza indirmek için. Renkli ışıklandırmalar koyulabilir. Orta refüj oluşturulabilir. Bu konuda sizden de hassasiyet bekliyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

KURALLARA UYMAYAN İNSAN ‘HAYVAN’DIR

 

Yılmaz’a cevaben Mandalı; "Ben burada ‘Hayvan’ kelimesini kullanırken trafik kurallarına uymayan vatandaşlarımıza söyledim. Bir insan kuralın dışında araba kullanıyorsa o insan hayvandır. Bir insana tel örgü yapılmaz. Bir insana set yapılmaz. Ben ondan bahsetmeye çalışıyorum. Siz kurallara uyan insanla uymayan insanı karıştırıyorsunuz" açıklamasında bulundu. Mandalı; "Ben o caddeye girdiğimde karşıma 30 tane tabela çıkıyor. O kişi oradaki tabelaya uymazsa biz ne yapabiliriz? Orada kuralın dışına çıkan insanlar hayvandır" dedi.

 

‘’ÇOK BİLİYORSAN MECLİS BAŞKANLIĞINI SEN YAP’’

 

"Siz konuşurken ben susuyorum. Ben şunu özetlemek istiyorum. Yetkim olmayan bir yere ben yetkiliymişim gibi müdahalede bulunamam. Mithatpaşa Caddesi Kime ait? Büyükşehire ait. Kim devretti? Sen ben Salih devrettik" sözlerini kullanan Mandalı’ya "Senin benim devrettiğim yere çözüm getirebiliriz. Kendi cümlelerinle, kendi sorularının cevabını veriyorsun’’ diyerek konuşmasını sürdüren Yılmaz’a, susmasını söyleyen Mandalı; "O zaman sen yapacaksan başkanlığı sana devredeyim, gel sen başkanlık yap" cevabını verdi. "Benim öyle bir iddiam yok" diyen Yılmaz’ın ardından konuşmasını sürdüren Mandalı; "Buradaki kararları alırken Büyükşehir Belediyesi’nden kim var burada? Biz varız. UKOME’deki kararları alırken de UKOME yetkilileri var. Hala yetki konusunda bilmezlik yapıyorsun. Zaten onları bilsen çoktan Belediye Başkanı olurdun" dedi.

 

GÜNDEM MADDELERİNE GEÇİLDİ

 

Tartışmanın sona ermesinin ardından gündem maddelerine geçilen toplantıda şu kararlar alındı. Meclisin üçüncü gündem maddesinde görüşülmesi kararı alınan Zabıta Müdürlüğü tarafından sunulan Atatürk Mahallesi Tuna Cad. No:35 içkili yerler krokisine alınması konusu oy birliğiyle İmar komisyonuna havale edildi. 4. ve 5. Gündem maddesinde Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Kararağaç Mahallesi 726 ada 13 nolu parsel tamamı 163 metrekare arsada bulunan 52 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması ve Atatürk Mahallesi 1307 ada 12 nolu parselde tamamı 220 metrekare olan arsada bulunan 26 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması oy birliğiyle kabul edildi.

 

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ATANDI

 

Mecliste görüşülmesi kararı alınan 6. gündem maddesinde ise yeni atanan Belediye Başkan Yardımcısı Nurcan Sönmez, meclise tanıtıldı. Nurcan Sönmez Belediye Başkan Yardımcısı olarak Kapaklı Belediyesi’ne atandı.

 

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

 

Meclisin 9. gündem maddesinde ise Kapaklı'da ve bölgede uluslararası başarı yakalayan sporcuların ödüllendirilmesi konusu oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin 12. gündem maddesinde ise Vize Evrencik Köyü Muhtarlığının 10 adet bank ihtiyacı talebi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Gündem maddelerinin konuşulmasının ardından Başkan İrfan Mandalı’nın önerisi ile ikinci oturumun Cuma günü saat 16.00’da yapılması kararı alındı.

 

SALİH BEZGİN VE SEVGİ AKSOY ARASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

 

Geçtiğimiz aylarda AK Parti İlçe Teşkilatı’ndan oy birliğiyle ihraç edilen Sevgi Aksoy ve AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı Başkanı Salih Bezgin arasında ufak bir gerginlik yaşandı. Kapaklı’ya uzun süredir yapılması planlanan ve bir süre önce de CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in de gündeme getirdiği çevre yolunun yapılacağını belirten AK Parti Kapaklı Meclis Üyesi Salih Bezgin, "Bakan bizzat söz verdi. Çevre yolu yapılacak" dedi. Bunlar üzerine araya giren Sevgi Aksoy, "Salih Bezgin yapmaz da, Bakanımız söz verdiyse yapar. Arkadaşımızın ego sorunları var" dedi. Bezgin de cevaben "Sizleri seviyoruz. AK Partiye yaptığınız hizmetlerden dolayı Allah Razı olsun’’ ifadelerini kullandı. Gerginliğin tırmanması üzerine araya giren Başkan Mandalı, ‘ikiniz de iktidar partisinin üyesisiniz’ dedi.

 

İMAR KOMİSYONUNA METİN KANAT SEÇİLDİ

 

İmar Komisyonunda bulunan ve geçtiğimiz aylarda AK Parti’den ihraç edilen Sevgi Aksoy’un yerine İmar Komisyonu AK Parti Temsilciliğine oy birliği ile Metin Kanat seçildi.