Bir gün her şey için çok geç olabilir

1 yıl önce Avrupa Birliği ile hayata geçirilen 'Yeşil Gelecek' projesi kapsamında doğa turizmi merkezi olmaya hazırlanan Edirne'nin Süloğlu ilçesindeki Küküler Göleti, piknikçilerin attığı pet şiÅ?

GÜNDEM 5.09.2017 20:23:00 0
Bir gün her şey için çok geç olabilir

ÜZERİNDEN SADECE 1 YIL GEÇTİ

 

Edirne'ye 30 kilometre uzaklıkta doğal turizmin merkezi olmaya aday Süloğlu'nun, doğayla bütünleşen en güzel noktalarından biri olan Küküler Köyü Göleti bilinçsizce atılan çöplerle boğuşuyor. Yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirilen projeyle göl kenarına koyulan bongolov tipi evler ve mesire alanıyla adeta cennetten bir köşeyi andıran ormanlık alan, piknikçilerin etrafa gelişigüzel saçtığı çöpler nedeniyle pislikten geçilmiyor.

 

İSPANYOL AKTİVİST BİZDEN DAHA DUYARLI

 

Gelişmenin üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından doğaya sahip çıkma bilincinin bu denli az olduğu Edirne'de İspanyol aktivist Begona Rodriguez öncülüğünü yaptığı 'Plastiğe Hayır' grubunun paylaştığı fotoğrafla gün yüzüne çıktı. Grubun sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta takipçileri için paylaştığı fotoğrafta nehir kenarına atılan pet şişe ve katı atıklar görenleri adeta hayrete düşürüyor. Özellikle her gün plastik kullanımını azaltmak adına çalışmalar yapan grubun paylaştığı fotoğrafta; “Burası Edirne. Süloğlu, Küküler Göleti. Göletin ekosistemine nasıl zarar verdiklerine bakın. Lütfen artık pet şişe satın almayın, poşet kullanımını azaltın” ifadelerine yer verildi.