Kapaklı Emniyetinde çözülemeyen bulmaca

Kapaklı'da 21 Temmuz gecesi  gelen ihbar üzerine Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan gece yarısı operasyonunda bir çok farklı fabrikadan çalıntı olduğu anl

GÜNDEM 4.09.2017 20:59:00 0
Kapaklı Emniyetinde çözülemeyen bulmaca

Firarın ardından o zanlı, kendisinin salıverildiğini iddia etmesi ise Kapaklı İlçe Emniyeti'nde ikinci şok dalgasını oluşturdu.

 

NEZARETTEKİ ZANLI SIRA KADEM BASTI

 

Gece yarısı bir depoya baskın düzenleyen emniyet güçleri, Manisa'nın Akhisar ilçesinden çalındığı anlaşılan ve piyasa değeri 150 bin TL olan, 20 ton zeytin ele geçirmişti. Düzenlenen operasyonda, alıcı kılığına giren Asayiş Büro Amirliği ekipleri, öncelikle  Kapaklı Bülent Ecevit parkında olayın zanlıları ile buluşarak zeytinleri satın almak için pazarlığa tutuştu. Suç üstü yakalanan zanlılar, zeytinleri sakladıkları depoları emniyet güçlerine gösterirken, diğer yandan şahısların zeytin ve zeytin yağı haricinde bir TIR dolusu çalıntı keresteyi de sattıkları öğrenilmişti. Yapılan operasyonun ardından olayın faili 3 zanlı gözaltına alınırken,  yapılan tahkikatın ardından zanlıların adliyeye çıkartılmaya hazırlandığı esnada, zanlılardan birinin firar ettiğinin ortaya çıkmasıyla Kapaklı Emniyeti alarma geçti.

 

FİRARİ ZANLIDAN ŞOK İDDİA

 

Yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan birisinin iddiaya göre Kapaklı'daki nezarethanenin demir parmaklıklarını eğerek firar et üzerine Kapaklı Emniyeti alarma geçti. Firar ettiği iddia edilen zanlının İstanbul polisini arayarak salıverildiğini iddia etmesi ise Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde şok etkisi yarattı.  Adli ve İdari yönden başlatılan soruşturma çerçevesinde Kapaklı polisi bir taraftan firari zanlıya ulaşmaya çalışırken, bir taraftan da olay esnasında nöbetçi polisler hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldı.

 

AKILLARA FETÖ ZANLISI ADİL ÖKSÜZ GELDİ

 

Kameraların görmediği kör bir noktada polis memurlarının kendisini salıverdiğini iddia eden olayın zanlısı Hakan T. hakkında yurt genelinde yakalama kararı çıkartılırken, iddia ettiği üzere kendisinin kaçmasına olanak sağlayan polis memurlarını ise neden ihbar ettiği hala gizemini korurken, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ zanlısı Adil Öksüz'ün elini kolunu sallayarak firar görüntüleri akıllara geldi. Öte yandan Kapaklı firarisinin görüntülerinin olup olmadığı ise olayın oluşu kadar merak ediliyor.  

 

CÜNEYT ARKIN FİLMLERİNİ ARATMADI

 

Bir diğer merak edilen unsur ise zanlının demir parmaklıkları nasıl eğdiği oldu. Nezarethanelerde yer alan demir parmaklıkların güvenilirliği şüphe uyandırırken, onlarca kameranın olduğu bir yerde zanlının adeta Cüneyt Arkın'ın filmlerinin aratmayacak şekilde nezarethanenin demir parmaklıklarını eğerek firar etmesi ise olayın bir diğer ilginç yönü oldu.