Gurbetçilerin bıraktığı çöpler toplandı

Yaz tatillerini ana vatanda geçirdikten sonra çalıştıkları ülkelere dönmek için geldikleri Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturan gurbetçilerin yol kenarına attıkları çöpler

GÜNDEM 30.08.2017 17:38:00 0
Gurbetçilerin bıraktığı çöpler toplandı

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Trakya gümrüklerinden son 48 saatte 18 bin 662 araçla 81 bin 986 yolcu çıkış yaptı.

 

15 KİLOMETRELİK TIR KUYRUĞU OLUŞTU

 

Yaz tatillerini Türkiye'de geçiren Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin karayoluyla dönüş yolculuğu devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için gelen Türkler'e ait araçlar gümrük sahası dışında yaklaşık 2.5 kilometre kuyruk oluşturdu. Taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için gelen TIR araçları ise, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 6 kilometre kuyruğa neden oldu. Gurbetçilerin günlerden bu yana süren kuyruklarının ardından yol kenarlarına attıkları çöpler medya ve sosyal medya da büyük tepkilere neden oldu.

 

BELEDİYE BİR YANDAN KARAYOLLARI BİR YANDAN

 

Uluslararası niteliğindeki Kapıkule yolu orta refüjünde biriken çöpler için karayolları ekipleri dün sabahtan itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 kilometrelik mesafede bulunan çöpler karayolları ekiplerinin yanı sıra, Edirne Belediyesi temizlik ekiplerince temizlendi. Edirne Belediye Meclis üyesi Mahmut Keskin, Avrupa'ya dönen Türkler'in bıraktığı çöplerin temizlenmesinin karayolları sorumluluğunda olduğunu söyledi. Temizlik çalışmalarına Edirne Belediyesi'nden 12 personelle yardım edilirken, Karayolları ekipleri ise Kapıkule Sınır Kapısı'ndan itibaren çöpleri temizledi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 48 saatte 7 bin 81 araç çıkış yaparken, Trakya gümrüklerinden toplam 18 bin 622 araçla 81 bin 986 kişinin çıkış işlemi yapıldı.