Gurbetçilere kumanya yardımı

Edirne Belediyesi Kapıkule Sınır Kapısı, Kırklareli Belediyesi ise Dereköy Sınır Kapısından yurt dışına çıkış yapmak isteyen gurbetçilere kumanya desteğinde bulunuyor. 

GÜNDEM 28.08.2017 19:34:00 0
Gurbetçilere kumanya yardımı

Uzun süre boyunca beklemek zorunda kalan gurbetçilere destek saplayan her iki belediye de bu uygulama ile alkış aldı. 

 

3 BİN ADET KUMANYA DAĞITILDI

 

Tatillerini tamamladıktan sonra yaşadıkları ülkelere geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler ile taşıdıkları malları Avrupa ülkelerine götürmek isteyen TIR Şoförleri, Kapıkule Gümrük Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturdu. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın talimatıyla saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekleyen TIR Şoförleri ile gurbetçilere kumanya desteğinde bulunuldu. Simit, poğaça, peynir, reçel, meyve suyu ve sudan oluşan 3 bin adet kumanya belediye personeli tarafından dağıtıldı.

 

“SINIR KAPIMIZDA KIRKLARELİ MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖSTERİYORUZ”

 

Kırklareli’nin Dereköy Sınır Kapısın da’ da durum Edirne’den farksız değil . Kırklareli Belediyesi, yurt dışına çıkan vatandaşlara, Dereköy sınır kapısında ikramda bulunuyor. Kırklareli Belediyesine ait ve içi ikram malzemeleriyle dolu araç, Bulgaristan’a açılan sınır kapısında park ederek, görevliler tarafından giden vatandaşlara yiyecek ikramı yapılıyor. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu "Sınır kapımızda Kırklareli misafirperverliğini gösteriyoruz. Dereköy Sınır Kapısında geçmek üzere uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlarımıza ikramda bulunuyoruz. Kırklareli Belediyesi olarak, bayramı yurtdışında geçirmek için sınıra gelen ama yoğunluk nedeniyle kuyrukta beklemek durumunda kalanların açlığını bir nebze olsun dindirmek için çalışıyoruz” dedi.