En ağır ceza 50 bin TL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesenlerin 'Alo 181' hattına bildirilmesini istedi.

GÜNDEM 28.08.2017 19:31:00 0
En ağır ceza 50 bin TL

Yasağa uymayanlara 2 bin 872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20'nci maddesi uyarınca 203 ila 50 bin 975 TL arasında para cezası kesilecek.

 

ALO 181'E İHBAR EDEBİLİRSİNİZ

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı süresince kurban satış ve kesim yerlerinde çevre kirliliğine sebep olabilecek faaliyetler denetlenecek. Veteriner, polis ve zabıtanın yanı sıra  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı  oluşturulan ekipler, Kurban Bayramı boyunca satış ve kesim yerlerinde denetim yapacak. Bakanlık, halktan da bu konuda duyarlı olmasını isterken, gelişi güzel yerlerde ve kapı önlerinde kurban kesip çevreyi kirletenlerin 'Alo 181' hatlı telefona ihbar edilmesini istedi. Kurban satışı ve kesimi, ilgili belediye tarafından gerekli alt ve üst yapının tesis edildiği veya ettirildiği yerlerde yapılacak, kurban atık ve artıkları belediyeler tarafından toplanacak.