Bu çocuklar bayramı çatısız evde geçirecekler

Çorlu'da işsiz, 47 yaşındaki Murat Keskinler, eşi, 3 çocuğu ve kayınvalidesi ile bir odasının çatısı çöken, bir odası da çökme tehlikesi bulunan gecekondunun 20 metrekarelik odasında yaşam mü

GÜNDEM 27.08.2017 21:35:00 0
Bu çocuklar bayramı çatısız evde geçirecekler

Keskinler ailesi, ölüm tehlikesine karşın gidecek yerleri olmadığı için evde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Kurban Bayramı öncesi yaşanan bu hadise birçok çevre tarafından üzüntüyle karşılanırken, bayrama bir göz yıkık odada girecek Keskinler ailesine ise yardım eli uzatacak bir hayırseverin çıkması bekleniyor.

 

TEK ODADA YAŞIYORLAR

 

Çorlu'da fabrikalarda işçilik yapan ve bir yıldır işsiz olan Murat Keskinler'in, ilçenin Hıdırağa Mahallesi Sarıtaş Sokak'ta 6 nüfus yaşadıkları gecekonduda her an ölüm tehlikesi altında olduklarını söyledi. Büyük bölümü çöken gecekonduda tek odada Murat Keskinler eşi Fehime, çocukları ilkokul öğrencisi 7 yaşındaki Sülbiye, ortaokul öğrencisi 11 yaşındaki Emirhan, konuşma bozukluğu nedeniyle özel rehabilitasyon merkezine giden 4 yaşındaki Halil İbrahim ve kayınvalidesi Gülümser Özmen ile birlikte yaşıyor.

 

HER AN ÇATI ÇÖKEBİLİR

 

Çökmeler nedeniyle evinde 20 metrekarelik tek odasında yaşamak zorunda kalan aileye mahalle sakinleri destek oluyor. Yaz mevsiminde havaların iyi olması nedeniyle idare ettiklerini söyleyen Murat Keskinler, kışın kar ve dondurucu soğuk havalarda ne yapacaklarını bilmediklerini anlattı. Kayınvalidesi Gülümser Özmen'in kızları Sülbiye ile bir süreliğine Edirne'deki yakınlarının yanına gitmek zorunda kaldığını belirten baba Keskinler, "Evin bir tarafı çöktü, diğer odanın çatısının da çökme tehlikesi var. Üç çocuk, eşim, ben bir de kayınvalidem 6 kişi aynı odada kalıyoruz. Her an çatı üzerimize çökecek diye korku içindeyiz. Yağmur yağdığı zaman içerisi su oluyor. Çocuklar okula başlayacaklar. Evin çökmesinde korktuğum için çocukları yalnız bırakamıyorum. İş arıyorum bulursam da  çalışmak istiyorum" dedi.

 

"GECE OLMASINI İSTEMİYORUZ"

 

Çatılarının tamamının her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için çökük duvarlar altında kalmaktan korkuttuklarını belirten Fehime Keskinler, "Ev yıkılıyor, altında kalabiliriz. Korku içindeyiz ama gidecek yerimiz yok. Gece olmasını hiç istemiyorum" dedi. Yaklaşan Kurban Bayramı için birçok aile tatil için yer ayırtıp, kurbanlık olarak bağışlarda bulunadursun, Keskinler ailesine yardım eli uzatacak bir hayırseverin çıkması bekleniyor. Bayramda tertemiz evlerinde misafirlerini ağırlayacak ailelerin yanı sıra temizlik yapacak bir evleri dahi olmayan Keskinler ailesi, içler acısı bu halin ve yaşam mücadelelerinin bir an önce son bulmasını istiyor.