Mahkeme kararı ile durduruldu

Edirne'nin Uzunköprü ilçesine bağlı Saçlımüsellim Köyü yakınındaki tarım arazisine, özel bir firmanın başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 140 tonluk dinamit deposu için

GÜNDEM 27.08.2017 21:31:00 0
Mahkeme kararı ile durduruldu

Çevredeki arazi sahipleri imar değişikliğine yönelik İdare Mahkemesi'ne iptal davası açarken, bilirkişi raporu henüz çıkmadan alanda inşaat çalışmalarının başlamasıyla mahkeme dava için 'yürütmeyi durdurma' kararı aldı.

 

ÇİFTLİK ALININA ÖZEL İZİN

 

Kayseri merkezli özel bir şirket, Uzunköprü'ye bağlı Saçlımüsellim Köyü'ne 5 kilometre uzaklıkta buğday tarlaları bulunan Demircili Çiftliği Mevkii'nde 737 metrekarelik arazi kiraladı. Ardından patlayıcı madde deposu yapabilmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na imar değişikliği başvurusunda bulundu. Bakanlık, imar planında değişiklik yaparak şirketin başvurusunu onayladı.

 

BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENMEDEN İNŞAATA BAŞLADILAR

 

Patlayıcı madde deposunun yapılması planlanan mevkide organik tarım yapan Mustafa Caniklioğlu, avukatı Önder Barlas aracılığı ile Edirne İdare Mahkemesi'ne başvurarak imar değişikliğinin iptalini istedi. Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Derneği de davaya müdahil olarak tarım arazisine patlayıcı madde deposu yapılmasına karşı çıktı. İdare Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra bölgede keşif yapılmasına ve aralarında akademisyen ve ziraat mühendisinin de bulunduğu 5 kişilik heyeti bilirkişi raporu hazırlamasını istedi.

 

İNŞAAT DURDURULDU

 

Bilirkişi heyetinin raporu çıkmadan arazi üzerinde inşaat çalışmaları başlayınca çevreciler, yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Edirne İdare Mahkemesi'nin oy birliğiyle yürütmenin durdurulması karar aldı.