"Vatan hainliğidir"

TEMA Vakfı eski Kırklareli il temsilcisi Hakan Dedeoğlu Atatürk Orman Çiftliğinin ABD misyonuna satılması konusuyla ilgili olarak "Atatürk'ün evinin de bulunduğu bu bölgeyi yabancılara satmak vatan hain

GÜNDEM 23.08.2017 22:02:00 0

Dedeoğlu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle: "Artık geç kalındı" demek de doğru değildir... Mesele hukuksal birçok engel yaratır, yaratmalıdır.

 

 2013 yılında bu konuda yazmış olduğum yazı (TEMA Vakfı'nda temsilci olduğum zaman) bir hatırlatmaydı ve artık gereği yapılmalıdır.

 

SUSARAK OLUMSUZLUKLARIN ORTAĞI OLMAMALIYIZ

 

Gelişmeler gayet tabii ortada! Yani her şey gözümüzün önünde ilerliyor. Bizler bundan sonra susarak olumsuzlukların ortağı olmamalıyız. Her defasında Atatürk'ü beklemek yerine, çözüm üreterek hareket etmeliyiz. Birlikte ve planlı hareket edildiğinde başarı gelecektir. Bizlerin muhatabı ABD değil, araziyi onlara satanlar olmalıdır.

 

Sürekli hata yapan, kaybeden taraf olmak bize yakışmıyor. Eğer birileri halkçı, milliyetçi ve demokrat olduğunu söylüyorsa bu konuda gereğini yapmalıdır. Başta TBMM-CHP olmak üzere, duyarlı diğer partililer, ADD, TEMA Vakfı, demokratik kitle örgütleri ve tüm duyarlı olduğunu ifade edenlerin bu konuda görüş birliği içinde hareket etmesi gerekir.

 

Örneğin; ABD de "Beyaz Saray'ın " bahçesinde “Türkiye Cumhuriyeti Devleti” bir alan yaratmak istese (elçilik binası) onlar toprak satar mıydı? Bin katını da versek, kesinlikle satmazlardı! Bu konuda tartışacak bir yan yok. Sadece bu işin doğrusunu hukuk kurallarıyla çözmenin yollarını aramalı ve gereğinin yapılması için birlik olmalıyız. Saygılarımla..