Saray, barış ve dostluğa ev sahipliği yaptı

Saray, Belediye tarafından bu yıl 5'ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Barış Festivali'nde barış ve dostluğa ev sahipliği yaptı.

GÜNDEM 22.08.2017 19:42:00 0
Saray, barış ve dostluğa ev sahipliği yaptı

14-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Barış Festivali'ne, Endonezya, Kolombiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna'dan gelen heyet ve halk dansları ekipleri katıldı. Atatürk'ün Trakya Manevraları sırasında Saray'a geliş yıldönümü de festival etkinlikleri kapsamında kutlandı. 19 Ağustos'ta Gazi Mustafa Kemal'in Saray'a gelişinin 80'inci yılı da çeşitli etkinliklerle anıldı. Aynı gün, bu yıl ilki gerçekleştirilen Atatürk Koşusu'ndaki beş ayrı kategoride yarışmalar düzenlendi.

 

100. YIL İÇİN BÜYÜK BİR ORGANİZASYONA HAZIRLANIYORLAR

 

Ahmet Selçuk İlkan, TRT Türk Sanat Müziği Sanatçıları Sami Aksu ve Necmettin Yıldırım, Grup 39 Roman Orkestrası, Süleyha&Blues of Rumeli'nin yanı sıra Şef Salih Demirci yönetimindeki Saray Belediyesi müzik gruplarının konserleri de festivale renk kattı. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, önümüzdeki yıl Saray Belediyesi'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olduğunu anımsatarak 5 yıldır uluslararası alanda sürdürdükleri bu başarılı organizasyondaki çıtayı gelecek yıl çok daha yukarı çıkartacaklarını söyledi.