Akay'dan beklenen açıklama geldi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı dün belediye hizmet binasında düzenlediği basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde Çerkezköy'de UKOME'nin minibüs güzergahları hakkında

GÜNDEM 21.08.2017 21:24:00 0
Akay

Ayrıca Akay, geçtiğimiz günlerde Çerkezköy Belediyesi ile ilgili olarak bir TV kanalında 'skandal' başlığıyla çıkan haberlere değinerek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımıza veremeyeceğimiz hesabımız yoktur” dedi.

 

GÜZERGAHI HATIRLATTI

 

Toplantıda Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın eleştirilerine cevap veren Başkan Akay, "Bugün yaptığımız uygulamanın sayısal verilerine baktığımızda doğru bir uygulama olduğunu gördük. Öztrak ve Atatürk Caddesindeki toplu taşıma araçlarının güzergahlarını da mecburen değiştirdik. Narin Caddesinden ilçe merkezine gelen araçların Atatürk Caddesine girmeden Namık Kemal Bulvarını kullanarak Altıyol Kavşağına ulaşması yönünde karar alındı. Artık 400 metre aşağıda yolcu indirecekler. İddia edildiği gibi kilometrelerce yürüyecekler gibi ortada bir durum yok" diye konuştu

 

ARAMIZDA KRİZ YOK

 

Güzergah değişikliği hakkında toplantı yapıldığını fakat iki başkanın da toplantıya katılmak yerine temsilcilerini gönderdiklerine değinen Akay, "25 Temmuz’da UKOME’de toplantı yapıldı. İki Belediye Başkanı da orada yoktular. O toplantılara katılmayıp ‘Bize sorulmadı’ demeleri yanlıştır” diye konuştu.

 

Çerkezköy ve Kapaklı elmanın yarısıdır. Kapaklı’da çalışıp Çerkezköy’de oturan yüzlerce insanımız var. Bu trafik sirkülasyonu ise Çerkezköy’e özel bir hamle değildir. Bunu herkesin evine işine çabuk bir şekilde ulaşması için yaptık. Vatandaşlara daha iyi hizmet konusunda çatışabiliriz ama 12 belediye başkanının arasında herhangi bir kriz yoktur. Pazar günü düzenlediğimiz etkinlikte İrfan Mandalı ile birlikte oturduk. Kendisini misafir ettik” diye konuştu.

 

"DİGİTAL PAÇAVRA"

 

Bir televizyon kanalında 'skandal' başlığıyla çıkan haberlere de değinen Akay, "Bu yaşananların doğru olmadığını 23 Mayıs'ta gazeteye tekzip ile gönderdik. Personelle ilgili tasarrufu olmadığını söyledik. Esas temel hizmetin kendisidir dedik. Bir süre sonra aynı yolda akit denen digital paçavra bunu aldı aynı arkadaşlar üzerinden paçavraya 'yolsuzluk var' diyerek aynı arkadaşı konuşturarak açıklama yaptırdılar. Çerkezköy Belediyesinin her hangi bir personel alım ihalesi değil hizmet alım ihalesidir. Ben o sokaktan çöp alındı mı ona bakarım. Temizlik işi yapıldı mı ona bakarım. Esasım budur" dedi.