Kapaklı sokağa döküldü Halil amca için ağladı

Kapaklı'da önceki gece meydana gelen kazada, Mustafa S. yönetimindeki  59 TG 210 plakalı araç, 73 yaşındaki Halil Önder'e çarptı.

GÜNDEM 16.08.2017 11:28:00 0
Kapaklı sokağa döküldü Halil amca için ağladı

Olay yerinde kolu kopan Önder, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ölen şahsın yakınları ve öfkeli halk, kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer'in ikna çabaları sonrası eyleme sonlandıran vatandaşlar trafik düzenlemesi yapılmasını isterken, kazanın faili Mustafa S. ise tutuklanarak Çerkezköy Açık Cezaevi'ne gönderildi.

 

KARŞIDAN KARŞIYA GEÇMEK İSTERKEN ARAÇ ÇARPTI

 

Mithatpaşa Caddesi üzerinde önceki gece meydana gelen kazada karşıdan karşıya geçmek isteyen 73 yaşındaki Halil Önder'e , Mustafa S. yönetimindeki  59 TG 210 plakalı araç çarptı. Metrelerde sürüklenen yaşlı adamın olay yerinde kolu koparken, olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Halil Önder'in yakınları hastaneye akın etti.

 

ÖFKELİ KALABALIK HİÇ BİR ÖNLEM ALINMAYAN YOLA TEPKİ GÖSTERDİ

 

Önder'in ölüm haberini alan yakınlarının bir sonraki durağı ise kazanın meydana geldiği Mithatpaşa Caddesi oldu. Yüzlerce kişi bir anda caddeyi doldururken, yolu trafiğe kapattılar. Yaşanan kazaya tepki gösteren yüzlerce Kapaklılıyı ikna etmek iste güç oldu. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, kalabalığın toplandığı noktaya gelerek elindeki mikrofonla öfkeli kalabalığa seslendi. Yüzer, “Halil Amcanın ruhuna el Fatiha diyorum. Bütün kurumlarımız burada. Ben size söz veriyorum. Vali beyle görüştüm.

 

Büyükşehir Belediye Başkanına talimat verdi. Bir hafta içinde hız kesiciler burada yapılacak. Burası okullar bölgesi. Burada hız yapılmaması gerektiğini ben de biliyorum. Bu yolu kapatırsanız hastası olan, çocuğu olan evine gitmek zorunda olan vatandaşlara engel olmaya çalışırsınız. Vatandaşların hiçbirinin kusuru yok. Birisi daha ölmeli mi? O vatandaşın yerine kendinizi koyunuz. Ben devletin kaymakamı olarak geldim sizleri dinledim. Yakınlarıyla görüştüm. Talebinizi dinledim. Huzur içinde asayişi bozmadan dağılmanızı istiyorum. Bir hafta içinde yapılmazsa gelin eyleminizi yapınız” dedi. Kaymakam Mehmet Yüzer’in sözünün ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Haber / Hüsnü SARIGÜL