Kaçak hafriyat dökenin vay haline!

Yurdun birçok noktasında olduğu gibi Tekirdağ'da da inşaat sahalarından alınan hafriyat atıklarının boş arazilere kaçak olarak döküldüğü ihbarı üzerine harekete geçen Kapaklı Belediyesi çev

GÜNDEM 8.08.2017 20:27:00 0
Kaçak hafriyat dökenin vay haline!

KAÇAK HAFRİYAT DÖKENE YÜKSEK MİKTARDA CEZA UYGULANIYOR

 

İnşaat sektörünün gelişmesinin ardından hafriyat döküm alanlarının daralması ve hafriyat dökmek için ödenen ücretten kaçmak isteyen bazı firmalar, kaçak olarak ormanlık alanlara hafriyat döküyor. Çevre felaketine sebep olan durum hakkında sıkça ihbar alan Kapaklı Belediyesi Zabıta Ekipleri, harekete geçti. Tüm önlemlere ve yapılan düzenlemelere rağmen izinsiz hafriyat toprağı taşıdığı ve bertaraf ettiği tespit edilen kişilere, Çevre Kanunu’na göre para cezaları uyguluyor.

 

KAÇAK HAFRİYATA KARŞI DUYARLI OLMAYA DAVET ETTİ

 

Hafriyat toprağı ile inşaat yıkıntı ve atıkları üretenlerin ve vatandaşların çevre konusunda daha bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, vatandaşlardan kaçak hafriyat dökümü yapan kişi ya da araçlara karşı duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

 

KENDİNİZ ATMAYIN BELEDİYEYİ ARAYIN

 

Ayrıca vatandaşların mesken ve iş yerlerinde yaptığı tadilat ve değişiklikler neticesinde oluşan hafriyatın gelişi güzel doğaya atılmaması gerektiğini ifade ederek, "Bina tamirat ve tadilatlarından çıkan inşaat atıkları, Kapaklı Belediyesi’nce bulunduğu yerden kaldırılıyor. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın Belediyemizin 444 80 59 numaralı telefonlarına müracaatları yeterli olacaktır” dedi.