Vali Çiftçi Biyogaz enerji tesislerini ziyaret etti

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Babaeski Kumrular Köyü Koca Göl mevkiinde bulunan Biyogaz Enerji Tesisleri'ni ziyaret etti. Vali Çiftçi, gerçekleştirdiği ziyarette yetkililerden bilgiler alarak tesisleri gezdi.

GÜNDEM 7.08.2017 21:01:00 0
Vali Çiftçi Biyogaz enerji tesislerini ziyaret etti

Biyogaz Tesislerinde; yılda brüt 34 bin 144 MWh elektrik enerjisi üretimi, yıllık brüt 35 bin 392 MWh karşılığı ısı üretimi, yılda 2 bin 810 ton paketlenmiş katı gübre üretimi ve 20 bin 148 ton arıtılmış sıvı fermente ürün deşarjı yapılması planlanıyor.

 

GELECEĞİN YAKITI

 

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi biyogaz tesisleri hakkında geleceğin yakıtı olduğunu belirterek, "Gelişen teknoloji ve nüfusla birlikte artan enerji ihtiyacı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmadığı takdirde dünyamızı daha yaşanılır bir hale getirmek ve gelecek nesillere daha güzel yarınlar bırakabilmek her geçen gün daha da güçleşecektir. İşte bu noktada doğanın kendi içinde bulunan, atıkları yok ederek enerji üretme imkanı devreye girerek bizi yarınlarımız için ümitlendirmektedir. geleceğin yakıtı olarak da adlandırılan bu enerji kaynağı biyogazdır" dedi.