Trakya Üniversitesi'ne yabancı öğrenci kayıtları başladı

Trakya Üniversitesi'nde  eğitimlerini almak isteyen yabacı uyruklu öğrencilerin kayıtları başladı. TÜ Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, 1 haftalık kayıt sürecinde ya

GÜNDEM 7.08.2017 20:57:00 0
Trakya Üniversitesi

ÜCRETSİZ REHBERLİK HİZMETİ VERİLİYOR

 

TÜ Balkan Kongre Kültür Merkezi'nde kayıtları alınmaya başlanan yabancı uyruklu öğrencilere rehberlik hizmeti verdiklerini belirten Çalışkan, kayıtların 1 hafta süreceğini belirtti. Uluslararası öğrencilerin Trakya Üniversitesi'ne yoğun bir ilgi gösterdiğini dile getiren Çalışkan, "Üniversitemiz ve derneğimiz el ele vererek 'Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız' sloganıyla kayıt olmaya gelen kardeşlerimize yardımcı oluyoruz. Kayıt salonu girişinde standımızı açtık. Burada öğrencilerimize yurtlar, oteller ve ikamet alması için gereken özel sağlık sigortaları hakkında bilgilendirme yapıp yardımcı oluyoruz. Bu hizmeti veren firmalarla indirim anlaşması yaptık. Öğrencilere bu fırsatlardan da yararlandırmaya çalışıyoruz. Burada öğrencilerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti veriyoruz" dedi.

 

YEDEK LİSTE 12 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

 

Arnavutluk'tan gelen ve TÜ Tıp Fakültesi'ni kazanan 19 yaşındaki Arberesha Bilali, Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Edirne ve üniversite çok güzel bir yer. İnşallah güzel bir eğitim dönemi geçirip mezun olurum. Bize burada yardımcı olan herkese teşekkürler" dedi. Sırbistan'dan gelen Ajna İseni de Tıp Fakültesi'ni girme başarısı gösterdiğini belirtip, Edirne'yi çok beğendiğini kaydetti. Asil kayıtların tamamlanmasının ardından yedek adaylardan kayıt hakkı kazananların listesi 12 Ağustos'ta Trakya Üniversitesi'nin internet sayfasından yayınlanacak.