Yerde bulduğu 9 bin TL'yi sahibine iade etti 

Çerkezköy'de yerde bulduğu 9 bin TL'yi sahibine geri iade eden 27 yaşındaki Tayfun Karadağ bu davranışıyla takdir topladı.  

GÜNDEM 6.08.2017 19:24:00 0
Yerde bulduğu 9 bin TL

Çerkezköy’de geçen Perşembe günü Hakan Plastik adlı fabrikada çalışan 27 yaşındaki Tayfun Karadağ yerde deste halinde 9 bin TL kadar bir para buldu. Karadağ parayı sahibine iade etmek için bir süre beklediyse de ilk başta gelen giden olmadı. Bununu üzerine genç işçi durumu fabrikanın güvenliğine bildirdi. Güvenlik tutanak tutmak için polise haber verdi. Bu sırada paranın sahibi geldi ve Karadağ parayı kendisine iade etti.

 

“PARANIN SAHİBİNE ULAŞMASI BENİ MUTLU ETTİ”     

 

Konuyla ilgili bilgiler vererek paranın sahibine ulaşmasının kendisini mutlu ettiğini anlatan Karadağ şöyle konuştu: 

 

“Ben, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde, Hakan Plastik firmasında çalışmaktayım. Öğlen yemeğimi yedikten sonra ofise geldim, işlerimi toparladım. Ofis kantar bölümünde, yola yakın. Çayımı alıp sigara içmek için dışarı cıktım. Sigaramı içerken, kaldırımla bizim ofisin cam tarafında, yerde lastiklenmiş şekilde deste halinde para olduğunu gördüm. Etrafıma baktım, kimse yoktu paraya yönelip, onu aldım. Sonra ofise geçtim, yüklü bir para idi, 9 bin TL kadar. sürekli parayı bulduğum tarafa baktım gelen-giden soran olur diye. Aradan yarim saat kadar geçti baktım arayan soran yok. Hemen fabrikanın ana güvenlik birimine haber verdim, yüklü bir para bulduğu mu, sahibinin ortada olmadığını söyledim. Güvenlik arkadaşta yanıma gelip polisi arayıp tutanakla parayı teslim edebileceğimizi söyledi. Ben de para ile birlikte beklemeye başladım güvenlik arkadaş yanıma geldiği sırada parayı bulduğum yere bir kamyonet yanaştı, içinden yaşlı bir amca panik halinde inip sağ sola bakınıyordu. Hemen yanına gidip ne aradığını sorduğumuz da memleketten buraya yük getirdiğini  arkadaşlarıyla kurbanlık parası toparladığını ve o parayı kaybettiğini söyledi. Bende o paranın bizde olduğunu, telaş etmemesi gerektiğini söyledim ve parayı sağ salim teslim ettik. Bu paranın kurban parası olması ve sahibine ulaşması beni ayriyeten mutlu etti.”