Tarihi Beşevler Mutlu Anlara Ev Sahipliği Yapıyor

Süleymanpaşa'da bulunan ve Tekirdağ kent dokusunun nadide örneklerinden olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarihi Beşevler, yeni evli çiftlerin hem fotoğraf çekimi hem de düğün organizasyonlarında ilgi oda?

GÜNDEM 3.08.2017 22:29:00 0
Tarihi Beşevler Mutlu Anlara Ev Sahipliği Yapıyor

İLGİ ODAĞI OLDU

 

Mimari özelliği ile Tekirdağ'ın eski kent dokusunun en güzel örneklerinden biri olan Tarihi Beşevler'in kamulaştırılması ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında uygulama projeleri hazırlandı ve onaylanan projeler doğrultusunda restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon çalışmaları sonucunda Beşevler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin sosyal tesisleri olma statüsünü kazanarak hem Tekirdağlılara hem de yerli ve yabancı turistlere butik otel, restoran, cafe ve bistro olarak hizmet vermeye başladı.

 

EVLENECEK ÇİFTLERİN GÖZDE MEKÂNI HALİNE GELDİ

 

Tarihi Beşevler, tüm bu özelliklerinin yanında şimdi de evlenecek çiftlerin gözde mekânı haline gelmiş durumda. Yaz ayları ile birlikte artış gösteren düğün organizasyonlarına ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi Tarihi Beşevler, aynı zamanda ahşap mimarisi sayesinde yeni çiftlerin düğün fotoğrafları için de seçtikleri adres oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, turizmin beş önemli vizyon maddelerinden biri olduğunu belirterek "Tarihi Beşevler, gerek mimari yapısı gerek de barındırdığı tarihi dokusu ile Tekirdağ'ın önemli değerleri arasında. Biz, Beşevler'de restorasyon çalışmalarını başlattığımızda kentimizin turizmi için önemli bir adım attığımızın farkındaydık. Nitekim öyle de oldu, evlerimiz hem Tekirdağlıların hem de kentimize gelen misafirlerimizin uğrak mekânlarından biri haline geldi. Fakat bizim tahmin etmediğimiz bir konu vardı ki; o da yeni çiftlerimizin mutluluklarını ölümsüzleştirmek için bu mekanı tercih etmeleri'  Gençlerimizin düğün merasimleri ve fotoğraf çekimleri için Tarihi Beşevler'i tercih ettiklerini gördükçe yaptığımız işin anlamı daha da artıyor." dedi.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ