Ordu, Öge'yi topa tuttu

Tek yön uygulaması ile birlikte Çerkezköy siyasetinde süregelen polemiğe 2 dönem Çerkezköy Belediyesi Başkanlığı yapan Ali Ertem'in ardından Çerkezköy siyasetinin tanınan simalarından Mustafa Orduâ

GÜNDEM 1.08.2017 21:09:00 0
Ordu, Öge

TÜM SUÇ HİKMET UĞRAŞ VE ALİ ERTEM'İN

 

Çerkezköy'ün trafik akışına yeni bir yön verecek olan Çerkezköy Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu  tek yön hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Ordu, yeni düzenleme çerçevesinde yıkımların doğal bir unsur olduğunu ifade ederek, "Bazı yıkımlar, ağaçların sökülmesi, kaldırım yıkımları trafiği rahatlatılması için yapılıyor. 1990 yılında Eski Belediye Başkanı Hikmet Uğraş’ın imarda yaptığı değişikliler, 1994-1999 yılları arasındaki Remzi Garip döneminde iki kat verilmesi Çerkezköy’ün trafik yükünü yüzde 30 yükseltmiştir. Mehmet Uz ise Belediye Başkanlığı döneminde bazı tedbirler almış ama maalesef iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ali Ertem ise tekrar bunları iptal ederek eski düzene dönerek trafiğin yoğunlaşmasına sebep olmuştur. Sistem kavşak oturumunu iyi yaparsa trafik sorunu 15-20 yıl ana caddelerde olmayacaktır” dedi.

 

TERMİK SANTRALE NEDEN SESSİZ KALDINIZ?

 

Tek yön uygulaması ve sökülen ağaçlar hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Öge'yi hedef alan Mustafa Ordu, Öge'nin yapılması planlanan termik santral hakkındaki olumlu görüşlerini ve ormanda kesilen ağaçlara sessiz kalışına değinerek, "İlçe Başkanları kamuoyunun en zayıf noktası olan yeşile ve ağaçlara kendileri de barutun üzerine ateşle gittiklerini söyleyebilirim. Kendisi üç yıldır İlçe Başkanlığı yapıyor. Ambardere'de  yapılmak istenen termik santral için kesilen ağaçlara neden tepki göstermedin? Çerkezköy’de 200 ağaç sökülürken, senin termik santralinde 60 bin ağaç kesiliyor. Bu çalışmalarda çevre talan olacak, insan da yok olacaktır. Bunu düşünmen gerekiyor. Eğer bunu düşünseydiniz önce kalkıp Ambardere'deki termik santrali durdururdunuz. Eline birileri tarafından verilen kağıt ile açıklama yapıyorsun. Çerkezköy’de tırnak boşluğunu dolduracak herhangi bir hizmet getirmediniz. Çözüm olarak trafik akışı bu sistemle olmaz deseydiniz bende bir nevi olarak araştırma yapıp katılırdım. Ağaçlardan bahsediyorsunuz ama ben bunda büyük bir yanılgı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

ÖGE'Yİ FETÖCÜLERİ AÇIKLAMAMAKLA SUÇLADI

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge'yi FETÖ mensubu teröristleri deşifre etmemekle suçlayan Mustafa Ordu, ayrıca Öge'nin koltuğunu hak etmediğini söyledi. Ordu, "15 Temmuz’da FETÖ mensuplarını kamufle ettiniz, 15 Temmuz kutlamalarını da aynı zihniyeti devam ettirdiniz. Çizmeyi aştınız! Sayın Cumhurbaşkanı sizlere bu kişileri deşifre edin, makamlara şikayet edin dediği halde sizler bunları montunuzun ve ceketinizin altına koydunuz. Millete bunları gösteriyorsunuz. İçinizde pirince benzeyen taşlar var. Bunları size bertaraf edin dedim. Maalesef sizler bu taşları bertaraf edemediniz. Şam şeytanı İlçe Başkanları topluma her zaman zarar verir. Pirince benzeyen beyaz taşları ise teşkilat ve toplumdan ayırsınlar. Yakında ilçe teşkilatının kongresi var. Aksi takdirde bu pirinçlerle kendi dişlerini kırarlar. Kendisi de nereye gideceğini şaşırır”  diyerek Öge ile Ordu arasında yaşanacak ufak çaplı krizin fitilini ateşledi.

 

ALBAYRAK 600 KİLOMETRE YOL YAPTI SİZ NE YAPTINIZ?

 

AK Parti İlçe Teşkilatı'nın çözüm odaklı ve hizmet getirici tutumlar içerisinde bulunması gerektiğinin altını çizen Ordu, " 'Dört yıllık üniversite gelsin, eski hastaneye tahsis edilsin' dedim. Sizler ne yaptınız, hastaneyi apar topar yıktınız. Üç ay önce yapılan hastane yağan yağmur nedeniyle zarar görmüştür. Bırakın hastanede hasta bakımını, personelinize bile yemeği dışarıdan yedirdiniz. İlçe Başkanının görevi budur. Saray yolu 10 kilometredir. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 600 kilometre yol yaparken, sizin eski Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayınız ve AK Parti Tekirdağ Milletvekiliniz Mustafa Yel ise 10 kilometre yol yapamadı” diye konuştu.

 

Haber / Celal KARAKURT