Vergi Dairelerinde Son Gün Yoğunluğu

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi, dün son gün olması sebebiyle vergi dairelerinde yoğunluk yaşandı.

GÜNDEM 31.07.2017 21:30:00 0
Vergi Dairelerinde Son Gün Yoğunluğu

SON GÜN TELAŞI YAŞANDI

 

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 7020 sayılı kanun kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesinin ve Gelir Vergisi ve Motorlu Taşıtlar Vergisinin ödeme süresinin dün son gün olması dolayısıyla, Çerkezköy Vergi Dairesinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

 

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURULDU

 

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun kapsamında yapılandırılan borçların, 2017 yılının Mart ayından Temmuz ayına ertelenen üçüncü taksit ve 7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair Kanun kapsamında yapılandırılan borçların birinci taksit ödemeleri için vatandaşlar vezne önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Öte yandan, 1 Temmuz'da başlayan 2017 yılı MTV ile 2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri de dün sona ererken, borcunu ödemek isteyen vatandaşlar için tüm vergi daireleri gece 23: 59'a kadar vatandaşlara hizmet sundu.

 

İSTEYEN KREDİ KARTIYLA ÖDEYEBİLDİ

 

Mükelleflerin söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapabilirken, ödemeler GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, banka şubeleri ve ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebildi.

 

Haber / Celal KARAKURT