İmam nikahı tartışması alevleniyor

Hükümet, müftülere nikah kıyma yetkisi verecek bir yasa tasarısı hazırladı. Kadın örgütleri ve muhalefet ise "laik düzene aykırı" buldukları tasarıya tepki gösterirken, bir tepki de CHP Edirn

SİYASET 31.07.2017 20:58:00 0
İmam nikahı tartışması alevleniyor

BİR TEPKİ DE EDİRNE'DEN YÜKSELDİ

 

Hükümetin il ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi veren yeni tasarısı, kadın örgütleri ve muhalefetin sert tepkisini çekiyor. Tasarının 'laik düzene aykırı' ve 'imam nikahını özendirici' nitelikte olduğunu düşünen kadın örgütleri, tasarının geri çekilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdı. Son olarak CHP Edirne Kadın Kolları Başkanlığı yasa tasarısına tepki gösterdi.

 

KADINLAR SORUYOR

 

Yapılan yazılı açıklamada, " İktidarın müftülüklere de, resmi nikah kıyma yetkisi veren kanun tasarısını tekrar tekrar gündeme getirmesi, yaşamakta olduğu çöküşü, sistematik tehditlerle bertaraf etmeye çalışmasıdır.Biz kadınlar sormak istiyoruz; Kadınlar her gün öldürülüyor iken, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğruyor iken, yoksulluk içinde iken, çalışma hakları ellerinden alınıyor iken, özgürlükleri gasp ediliyor iken tek sorunumuz evlenme akdinin müftü aracılığıyla çözüme kavuşturulması mıdır? Buna rağmen müftülüklere de bu yetkinin verilmesi sosyal hayata dini tahakkümün dayatılması içindir " ifadeleri yer aldı.

 

Haber / Celal KARAKURT