İşçiler eylem yaptı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzlerce işçisiyle üretimde bulunan Mussan İplik fabrikasında iddiaya göre 8 işçi sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartıldı, işçiler ve se

GÜNDEM 28.07.2017 21:41:00 0
İşçiler eylem yaptı

Sendika avukatının iddialarına göre ise, önceki gün mesai bitiminde iş yerinden ayrılarak evinin yolunu tutmak isteyen işçiler zorla içeride alıkonuldu. İşçilerin alıkonulmasının gerekçesi ise; işçilerin iş çıkışı PTT'den e devlet şifresi almalarına engel olmak.

 

SENDİKA YETKİLİLERİ EYLEME DESTEK VERDİ

 

8 işçinin sendika üyesi olduktan sonra iş akdine son verilmesinin ardından işlerine geri dönmek ve özlük haklarını almak isteyen işçiler, sendika üyeleri birlikte fabrika önünde eylem yaptı. TEKSİF Genel Sekreteri Gültekin Bozan, TEKSİF Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, TEKSİF Sendikası Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyükkucak işçilere destek verdi.

 

ÖNEMLİ İDDİALARDA BULUNDU

 

İş hukukuna göre sendikal haklarını kullanmak isteyen 8 işçiyi iddiaya göre sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkartan işverene seslenen TEKSİF Sendikası Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı Faruk Büyükkucak “Dün burada anayasal hakkını kullanmak için kendi istekleri doğrultusunda sendikaya üye olan arkadaşlarımız 16.00-18.00 saatleri arasında işveren tarafından cebren alıkonulmuştur. Bizlerde dün yaşanan olay karşısında boş durmadık. Sendika olarak hakkımız ne ise avukat kanalı ile gerekli mercilere suç duyurusunda bulunduk” dedi.

 

İŞVERENİ SAĞDUYUYA DAVET ETTİ

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gerekli yetki yazısını gönderdiklerini ifade eden Büyükkucak, işveren ile görüşmek istemelerine rağmen işverenin kendileriyle görüşmediğini belirtti. Mussan yetkililerini görüşmeye davet eden Büyükkucak, "Sağduyuya davet ediyoruz" dedi.

 

İDDİAYA GÖRE İŞÇİLER REHİN ALINDI

 

Öte yandan bir diğer iddia ise, işçilerin mesai çıkış saati olan 16.00'dan resmi mesai saati sonu olan 18.00'da kadar fabrika içerisinde alıkonulması oldu. Sendikaya üye olmak isteyen birçok işçinin gerekli prosedür icabı e devlet şifresi alması gerektiği için PTT'nin mesai bitiş saatine kadar fabrikada alıkonulduğu iddiaları ise sendikada adeta deprem etkisi yarattı. Sendika avukatı Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurusunda bulundu.

 

Haber / Hüseyin GÖKÇELİ